Gumiimpex: Vrijeme je za zimske gume!

gumiimpex

Kako su vanjske temperature počele padati, vrijeme je da razmislite o zamjeni ljetnih guma zimskim gumama. Preporuča se primijeniti „Pravilo o sedam stupnjeva“ tj. kada vanjske temperature padnu ispod  7ºC, na red dolaze zimske gume. Samo su zimske gume dovoljno elastične da dobro prianjaju uz podlogu jer su napravljene od mekše gumene smjese s većim udjelom silike. Zimske gume imaju na blokovima gaznog sloja i do pet puta više lamela i kanala nego ljetne, što je za snijeg i bljuzgavicu nezamjenjiva prednost.

Kako prepoznati zimsku gumu?

Zimska guma ima na bočnici oznaku snježne pahuljice ili oznaku M+S, što je zakonski propisana zimska oprema osobnog vozila na sva četiri kotača. Regularno se pod zimskom opremom može smatrati i ljetna guma s najmanje 4mm dubine profila s obaveznim lancima za snijeg na pogonskim kotačima, a u gorskim predjelima i na sva četiri kotača.

Ne zaboravimo da Zakon u Hrvatskoj propisuje obaveznu zimsku opremu od 15.11. tekuće do 15.04. sljedeće godine.

Gume su presudne za sigurnost u vožnji stoga obratite nam se s povjerenjem. Naše stručno osoblje, svojim iskustvom i savjetima, rado će vam pomoći u odabiru guma koje će vam pružiti najveću sigurnost i najbolje performanse u vožnji

Izbjegnite gužve koje će nastati uoči zakonskog roka za zimsku opremu i montirajte zimske gume što prije.

Suvremeno opremljen vulkanizerski servisu GUMIIMPEX-GRP s međunarodnom certifikacijom za organizaciju i kvalitetu usluga, kroz cjelodnevno radno vrijeme korisnicima pruža sve vrste vulkanizerskih usluga: demontažu i montažu guma s balansiranjem kotača, provjeru tlaka u svim pneumaticima uključujući i rezervni, popravke manjih oštećenja guma, a vozači mogu svoje gume ostaviti na uslužnom čuvanju ili ih predati na besplatno zbrinjavanje ukoliko su dotrajale. U servisu se mogu kupiti i aluminijski ili čelični naplatci (felge) različitih tipova i dimenzija.


Gumiimpex-GRP d.o.o.

P. Miškine 64c, 42000 Varaždin

Tel: 042 404 533, e-mail: [email protected]

Web: www.gumiimpex.hr

Radno vrijeme: pon – pet 7-17h i sub 7-13h

Ostavi komentar