Gumiimpex: Kako skladištiti gume da dulje traju?

gumiimpex hotel za gume

U posljednje se vrijeme mnogo govori o starenju guma. Mišljenja stručnjaka, novinara i opće javnosti često se razlikuju.

Gume stare jer se u njima stalno odvijaju kemijski i fizikalni procesi. U svakom slučaju ti procesi se odvijaju vrlo sporo u gumama koje su pravilno skladištene. Proizvođači guma preporučuju da za skladištenje guma budu zaduženi profesionalni stručnjaci ili da ih se skladišti u primjerenom prostoru.

Kada gume postaju stare?

Gume za osobna vozila mogu se koristiti do 10 godina starosti ako su poštovani svi preporučeni uvjeti za njihovo skladištenje. Jamstveni rok počinje teći na dan kupnje guma.

Kako skladištiti gume?

Gume će zadržati svoja svojstva tijekom cijelog životnog vijeka ako se skladište u preporučenim uvjetima (u hladnom i suhom prostoru, zaštićene od sunčeve svjetlosti, kemikalija i djelovanja ozona).

Koji je datum proizvodnje?

Na svakoj je gumi u pravilu naveden DOT. Točan datum proizvodnje i starost guma možete utvrditi pomoću posljednje četiri znamenke oznake DOT. Tako, primjerice, broj 2518 znači da je guma proizvedena u 25. tjednu 2018. godine.

Proizvođači guma potvrđuju da se pravilno skladištene i nekorištene gume mogu prodavati kao nove do pete godine starosti!

Kod kupnje guma stručnjaci Gumiimpexa rado savjetuju vozače za dobar odabir guma koje će im pružiti najveću sigurnost i performanse u vožnji.

HOTEL ZA GUME – SKLADIŠTENJE GUMA

Ako ljetne gume nisu istrošene te su pogodne za korištenje iduće sezone, uskladištite ih u hotel za gume ili neko drugo mjesto s odgovarajućim uvjetima kako ne bi promijenile svoja svojstva i izgubile na kvaliteti.

Vulkanizerski servisi Gumiimpex-GRP Varaždin i Zagreb skladište gume u idealnim uvjetima u tzv. „Hotelu za gume“. Ako ne možete zadovoljiti uvjete za pravilno skladištenje guma, onda je hotel za gume u Gumiimpexu pravo rješenje za vas.


Gumiimpex-GRP d.o.o.

P. Miškine 64c, 42000 Varaždin

Tel: 042 404 533, e-mail: [email protected]

Web: www.gumiimpex.hr

Radno vrijeme: pon – pet 7-17h i sub 7-13h

Ostavi komentar