GUMIIMPEX GRP savjetuje: Zašto koristiti zimske gume?

gumiimpex

U zimskim uvjetima uporabu zimskih guma iziskuju ne samo poledica i snijeg, već prvenstveno niske temperature. Već pri temperaturi od 7ºC, a osobito na nižim temperaturama, samo su zimske gume dovoljno elastične da dobro prianjaju uz podlogu jer su napravljene od mekše gumene smjese s većim udjelom silike. Zimske gume imaju na blokovima gaznog sloja i do pet puta više lamela i kanala nego ljetne, što je za snijeg i bljuzgavicu nezamjenjiva prednost.

Kako prepoznati zimsku gumu??

Zimska  guma  ima  na  bočnici  oznaku snježne pahuljice ili oznaku M+S, što je zakonski  propisana  zimska oprema osobnog vozila na sva četiri kotača. Regularno se pod zimskom opremom može smatrati i ljetna guma s najmanje 4mm dubine profila s obaveznim lancima za snijeg na pogonskim kotačima, a u gorskim predjelima i na sva četiri kotača. U praksi to nije preporučljivo zbog velike krutosti ljetnih guma koje na hladnoći i skliskoj podlozi postaju vrlo opasne, ponašaju se poput plastike.

Budući da zimi pada temperatura, opada i tlak u pneumaticima. Zato provjerite tlak u auto-gumama kad padne temperatura. Gume su presudne za sigurnost u vožnji. Stoga kupnju guma treba shvatiti kao investiciju, a ne samo kao trošak. Pravilnim odabirom guma, uz pomoć stručnjaka u vulkanizerskom servisu, povećava se sigurnost u prometu, ali i produžuje vijek trajanja guma.

Svaki vozač treba biti svjestan da je dodirna površina između gume i ceste samo površina dlana jedne ruke. Suvremeno opremljen vulkanizerski servisu GUMIIMPEX-GRP s međunarodnom certifikacijom za organizaciju i kvalitetu usluga, kroz cjelodnevno radno vrijeme korisnicima pruža  sve vrste  vulkanizerskih usluga:

  • demontažu i montažu guma s balansiranjem kotača,
  • provjeru tlaka u svim pneumaticima uključujući i rezervni,
  • popravke manjih oštećenja guma

Vozači mogu svoje gume ostaviti na uslužnom čuvanju ili ih predati na besplatno zbrinjavanje ukoliko su dotrajale.

Kod kupnje guma stručnjaci Gumiimpexa rado savjetuju vozače za dobar odabir guma koje će im pružiti najveću sigurnost i performance u vožnji.

U servisu se mogu kupiti i aluminijski ili čelični naplatci (felge) različitih tipova i dimenzija.


Stručni savjeti – Gumiimpex-GRP d.d.
P. Miškine 64 c, Varaždin
Tel: 042 404 533
RADNO VRIJEME:
Pon-pet 07:00 – 19:00 h
Sub: 07:00 – 13:00 h

 

Ostavi komentar