GUMIIMPEX-GRP nudi najveći izbor automobilskih guma po najpovoljnijim cijenama

GUMIIMPEX-GRP d.o.o. Varaždin vodeći je distributer automobilskih guma u Hrvatskoj. Na domaće tržište plasira automobilske gume za osobna, teretna vozila, autobuse i velike radne strojeve najpoznatijih svjetskih proizvođača guma: Goodyear, Dunlop, Continental, Michelin, Bridgestone, Hankook, Pirelli, Sava, Starmaxx i brojni drugi.

Automobilske gume jedna su od najvažnijih komponenti vozila i ako ih sami birate, dobro je znati što znače oznake na njima – to nisu samo slučajne brojke i slova.

Najvažnija oznaka na gumi obično se nalazi s bočne strane. Primjerice, ako na gumi piše 205/55R16 91V, značenje oznaka je sljedeće:

*205*– širina gume u milimetrima

*55*– omjer visine i širine presjeka. Visina/presjek = 55 %

*R*– vrsta = radijalna konstrukcija

*16*– unutarnji promjer u colima ili inčima

*91*– oznaka opterećenja. Najveće dopušteno opterećenje = 615 kilograma

*V*– oznaka brzine. Najveća dopuštena brzina = 240 kilometara na sat

Kada je riječ o dimenzijama gume, treba ostati pri tvornički određenim mjerama, dok o marki i modelu svatko može razmisliti ovisno o stilu vožnje i vrsti prometnica kojima se najviše kreće.

Ako i dalje niste sigurni u neke podatke, možete provjeriti priručnik vašeg automobila ili zatražiti pomoć na nekom od prodajnih mjesta.

Sve o ponudi zimskih guma možete saznati na Gumiimpex web trgovini www.gumiimpex.com gdje nudimo preko 2000 različitih dimenzija guma različitih brendova.

Gumiimpex je tu za Vas i Vašu sigurnost u prometu!


Gumiimpex-GRP d.o.o.

P. Miškine 64c, 42000 Varaždin

Tel: 042 404 533, e-mail: [email protected]

Web: www.gumiimpex.hr

Radno vrijeme: pon – pet, 7 – 17 h i sub, 7 – 13 h

Ostavi komentar