Gumiimpex-GRP: Donosimo vulkanizerske savjete za odabir najboljih ljetnih guma za vaš automobil

gumiimpex

GUMIIMPEX-GRP d.o.o. vodeći je distributer automobilskih guma u Hrvatskoj. Plasira na domaće tržište automobilske gume za osobna, teretna vozila, autobuse i velike radne strojeve najpoznatijih svjetskih proizvođača guma kao što su: Goodyear, Bridgestone, Hankook, Michelin, Continental, Pirelli, BKT i brojni drugi.

Distribucija guma obuhvaća dva najmodernija vulkanizerska centra u Varaždinu i Zagrebu, moderan logistički centar na 12.000 m2 uz maloprodajne centre za gume.

U sklopu servisa korisnici mogu odabrati u bogatoj ponudi ljetnih guma svjetskih proizvođača guma svih vrsta i namjena po posebno povoljnim cijenama.  Ovdje se mogu kupiti i gume za bicikle, motocikle, skutere, za radna kolica tzv. tačke…

Također možete nabaviti i naplatke (felge) za sve vrste vozila.

Kada je pravi trenutak za zamjenu guma?

Nove gume nikada ne ostaju nove dugo vremena i gazeći sloj gume troši se korištenjem. Gazeći sloj morate redovno provjeravati kako biste saznali je li unutar zakonskog ograničenja od 1,6 mm. Ako je gumena površina u ravnini s ripnom, velika je mogućnost da ste blizu zakonskog ograničenja dubine od 1,6 mm. Umjesto toga možete provesti ispitivanje s kovanicom. Umetnite kovanicu u najplići dio gazećeg sloja. Ako vidite dno vanjskog naplatka, gumu vjerojatno treba zamijeniti.

Dimenzija guma

Pri kupnji auto guma važno je određivanje točnih dimenzija auto guma koje idu na vaše vozilo, što možete saznati od svog vulkanizera ili jednostavno iščitati s auto guma koje su već montirane na kotače vašeg automobila.

Sve gume imaju nizove brojki i slova utisnute na bočnoj stijenci, a to su podaci o točnim dimenzijama i specifikacijama. Primjerice, guma s oznakom 255/55 R18 105 V na bočnoj stijenci može se tumačiti na sljedeći način:

  • *255*– širina pneumatika u milimetrima
  • *55*– omjer visine pneumatika. Omjer visine i širine presjeka. Visina/presjek = 55 %
  • *R*– vrsta = radijalni pneumatik
  • *18*– unutarnji promjer u inčima
  • *105*– oznaka opterećenja. Najveće dopušteno opterećenje = 925 kilograma
  • *V*– oznaka brzine. Najveća dopuštena brzina = 240 kilometara na sat

Pneumatici uvijek moraju odgovarati najvećoj dopuštenoj brzini vozila. Ako i dalje niste sigurni u neke podatke, možete provjeriti priručnik vašeg automobila i zatražiti pomoć na nekom od prodajnih mjesta.

Sve o ponudi ljetnih guma možete saznati putem Gumiimpex web trgovine www.gumiimpex.com


Gumiimpex je tu za Vas i Vašu sigurnost u prometu!

Gumiimpex-GRP d.o.o.

P. Miškine 64c, 42000 Varaždin

Tel: 042 404 533, e-mail: [email protected]

Radno vrijeme: pon – pet 7-16h i sub 7-13h

Ostavi komentar