6.4 C
Čakovec
Subota, 20 travnja, 2024

“Živjele” krivotvorene diplome!

Akcija krivotvorene diplome svoj je nastavak dobila, nažalost, i u Međimurju. Provjerom je utvrđeno da je riječ o falsifikatu. Navedena krivotvorena diploma pronađena  je kod ženske osobe koja je bila zaposlena u dvjema osnovnim školama u Međimurskoj županiji. 

Kako je objavilo Ministarstvo obrazovanja riječ je o lažnoj diplomi profesora kemije s odsjeka za biologiju Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku. Dotična učiteljica radila je s krivotvorenom diplomom u jednoj osnovnoj školi radila sedam, a u drugoj šest godina. Nakon početka akcije provjeravanja diploma 90 tisuća osoba zaposlenih u sustavu obrazovanja ovo je sada bila 25. krivotvorena diploma, odnosno 17 nevjerodostojnih diploma i osam svjedodžbi. Od toga je devet diploma bilo sa Sveučilišta u Zagrebu, tri su bile iz inozemstva, te po jedna sa sveučilišta u Zadru, Rijeci, Splitu i Osijeku.

Na društvenim se mrežama odmah povela rasprava o tome te su čak nekoji stali na stranu dotične učiteljice s obrazloženjem da nije previše kriva “ako je dobro odradila svoj posao” i da su političari puno više pokrali negoli je to ona učinila. Za mene je svaka krivotvorena diploma pljuska onima koji su završili fakultet, a ponajviše onima koji sa završenim fakultetom sjede doma i ne mogu pronaći posao upravo zbog tih pojedinaca s falsifikatima. Još je gore to da takvi pojedinci s falsifikatima rade u sustavu obrazovanja, a trebali bi biti uzor našoj djeci koju podučavaju i daju im životne savjete. 

O ovom međimurskom slučaju pravne institucije odradit će svoj posao do kraja te konačno utvrditi radili se o falsifikatu, odnosno je li došlo do kakve greške kod same provjere diplome. Ako se ipak utvrdi da je greška, teško će se izbrisati ljaga s imena učiteljice.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE