17.8 C
Čakovec
Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Zamislite da Čakovec dobije Zaru i McDonalds

Bi li se kvaliteta života popravila ili pogoršava da stignu Zara i McDonalds u Čakovec? Ta sam dva brenda uzela kao primjer jer su internacionalno poznati. Ne treba nikome objašnjavati što je Zara ili Mek(ić). To vam je slično kao sa slušanjem cajki, nitko kao ne sluša, ali zato vani znaju sve pjesme. Tako su svi protiv McDonald’sa, a onda onaj jedini u Varaždinu puca po šavovima.

I dok se trgovački centri po Čakovcu samo šire, s druge strane dolaze jedni te isti brendovi. Na Sajmištu prema Pribislavcu, pored Lidla, punom se parom radi novi centar koji će imati, po svemu sudeći, isti repertoar kao Galerija Sjever. Šuška se da će novi trgovački centar stići i u Martane, preko puta vrtića Maslačak. No, zbog premalog broja stanovnika, teško da će Zara ili slični brendovi doći u Čakovec.

S druge strane, Čakovec je baš takav, slatki i miran gradić jer nema sve te brendove. Ako nam se baš jako šopingira, uglavnom smo orijentirani na Varaždin, Zagreb, ili potegnemo do Graza. A online šoping je i ovako nakon korone postao najnormalnija stvar, pa ako nešto zafali, to se riješi u svega par klikova. Isto tako postajemo polako, ali sigurno ekološki i ekonomski osvješteniji. Dokaz su brojne second hand trgovine koje imaju zavidan broj kupaca.

Zašto neku stvar platiti po punoj cijeni, kada se u second handu može pristojna roba (često i nova) kupiti po par eura. Naravno, second hand nam je možda na prvu odbojan. Roba je često prenatrpana, a i miris nije baš na zavidnom nivou. Za traženje nekih boljih komada treba si uzeti i više vremena, a ako se kupuju sakoi, kaputi ili jakne, najbolje ih direktno poslati na kemijsko čišćenje. No, činjenica je da smo šopingholičarsko društvo koje gomila robu, stvara brdo smeća, a na kraju ima stvari koje tek jednom obučemo. U tom kontekstu second hand ima itekako smisla.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE