Uskladi ljeto s budžetom, teško, a?

Ušli smo u ljeto. Borovnice, maline, ribizli su zreli. Sve je zeleno, vinograd diljem našeg kraja buja. Nakon te pjesničke uvodne vrijeme je da još malo razmislimo o ljetu. Iako sam uvijek bila više fan od 20 do 25 stupnjeva, trenutno mi ovo ljeto baš paše. Istina, vrućina izaziva da se zalijepiš za odjeću i sve kaj takneš oko sebe, no s druge strane, sve je bolje od kišurina i hladnog vremena.

Normalno, ovisi koga pitaš. Ako pitaš mogu kolegicu N., ona bi vam rekla da je najljepša kasna jesen, jaknice i vestice. Vjerujem da je više onih u mojem timu, haljine i sandale. Ljeto nas asocira na godišnji odmor. Vrućina uspori čovjeka, mozak zakuha. Kad zatvorite oči, pred vama je koktel, plaža i pijesak. Eventualno lagani povjetarac i cvrčci u pozadini. Milina. No, ne mogu si svi to priuštiti.

Pogotovo uz porast cijena koji nam je došao kao velika kazna. Ili šamar. Generalni poziv upomoć. Mrak mi na oči padne kad moram tankati. Kad uđem u DM, cijena pudera ili bilo čega što upotrebljavam narasla je za minimalno od 20 do 30 kuna. Ne daj Bože da ti se jede neko sezonsko voće! Srećom pa imamo obiteljsko imanje pa ima voća k’o u priču. Ali, zamisli da nema.

Trebaš psihičke pripreme za odlazak u špeceraj, kamoli na plac. I onda se sjetiš da bi možda želio nekamo na godišnji, more, bazene. Pa moraš želje uskladiti s mogućnostima. Kakva bljek rečenica je to. Želje i mogućnosti u jednom. Super ako imate neki poseban ljetni šparavac koji se puni tijekom godine. No, sad vam i to izgleda malo na knap?

Ne preporučujem da se uputite na autocestu praznog tanka jer po novim Vladinim mjerama taj ćete benzin oh-o-ho skuplje platiti. I tak. Nakon korone, rata, trenutno razmišljamo o tome što jesti i kako prešparati? Ili je to prepesimistično?

Ostavi komentar