Super je ljeto, ali samo kad si na moru

Nikad nisam mislila da ću ovo reći, ali hvala Bogu da je konačno zahladilo. Ove vrućine nisu dobro zamišljene ako živiš na kontinentu, a more ti je previše udaljeno. Onda kombiniraš toplice, vanjski bazen u dvorištu, skrivaš se od sunca i krajem osmog mjeseca stvarno ne znaš što obući na posao. Jer, sve ti se lijepi, nema haljine koja je dovoljno lagana da te ohladi. I tako je stigao još jedan početak nove školske godine, a time kombinacija traperica i patika. 

Čak ni dosadna kiša ne smeta. Bitno je da se normalno diše, a radna temperatura može se konačno uskladiti i podignuti na nivo. Kad si školarac ljeto doživljavaš totalno drugačije. Škola završi taman u šestom mjesecu prije početka hice, ako ti se ne da možeš biti cijeli dan u kući. Odmaraš, čitaš, igraš se, ideš na more. Najbolje je onima kojima bake, dede, tete, vujci, strici imaju apartman na moru, pa onda imaš odmor s roditeljima, bakama, djedom, braćom- bitno da se ide. Debela hladovina do devetog mjeseca taman da napuniš baterije za novi početak. 

Kad kreneš raditi toga više nema. Barem kad imaš godišnji na “kapaljku” pa gledaš da ne potrošiš sve ljeti. Osim ako imaš kolektivni godišnji pa ne biraš ili radiš posao vezan uz školu pa se ipak stigneš odmoriti ko čovjek. Mi ostali dišemo na škrge, pokušamo preživjeti toplotni udar i ostali dovoljno sređeni u glavi da napraviš sve što moraš taj dan. Tako da je, vjerujem, svima lakše kad je temperatura vani taman za laganu jaknicu i traperice. Odmah je više ideja, produktivnost se povećava i kao da se tijelo postepeno priprema za zimu. Svako je godišnje doba lijepo i ima svoje prednosti, ali mogu reći da mi je ipak dosta ljeta za ovu godinu.

Možeš normalno trenirati, bez da imaš osjećaj da si u sauni, početak jeseni donosi šetnje, prirodu, planiranje. Zapravo, sve su fizičke aktivnosti lakše ako se ne kupaš u vlastitom znoju dok sjediš, a kamoli dok se pokreneš. Lijepo je ljeto, ali samo kad si na moru i skokneš svako malo da se bučneš, za sve ostalo tu je prekrasna jesen. Uživajte u lišću, bojama i šetnjici. Još malo.

Ostavi komentar