Stižu nam još jedni uskršnji blagdani

Ponovno se okrenula godina i stižu nam još jedni uskršnji blagdani. Proljeće je lagano u zraku, kao i korona koja je sad stvarno svima jako dosadna. No, nakon godinu dana već smo se svi naučili živjeti s virusom. Dobra je vijest da, prema najnovijim informacijama Zavoda za javno zdravstvo, svi mi koji smo preboljeli koronu imamo antitijela barem šest mjeseci. Za mene to znači do početka lipnja.

Pa tako u ovom virusnom izdanju dolazi još jedan Uskrs, vuzmenke, šunkice i jaja, francuska salata i sve ono što podrazumijeva ovaj kršćanski blagdan. Prošle godine Uskrs je prošao u vrlo neizvjesnom tonu, a danas više-manje znamo kako reagirati. Pa ćemo ga tako skoro pa i normalno dočekati ove godine. Temperatura se konačno stabilizirala. Taman je za baloner i proljetne cipelice.

Uz Uskrs opasno je krenula kampanja za lokalne izbore koji se približavaju, a trebali bi se održati 16. svibnja, taman pred moj rođendan. Tako je ovo razdoblje “podređeno” predstavljanjem kandidata, obećanjima i svime što time ide u prilog. Grad Čakovec tako ima šest kandidata. Jedan već nam dobro znan, drugi koji mu izbacuje prljavi veš na društvenim mrežama i ostala četvorica koja su, eto, rekli da su tu.

Neke će se lokalne garniture promijeniti, no većina će najvjerojatnije ostati ista. U svakom slučaju, čeka nas jedno novo-staro političko razdoblje, barem za naredne četiri godine. I opet će doći Uskrs, ali na nama je kako ćemo iskoristiti vrijeme koje tako lako prođe u godinu dana. Pa i vas pitam, kako ste vi proveli ovih pandemijskih godinu dana?

Ostavi komentar