ŠČ odličan kuraž za Međimurce i naš KAJ

Međimurski ŠČ orit će se pozornicom Eurosonga u svibnju. I nisu ga popularizirali Međimurci, već Riječani, koji su često svojim nastupima gostovali u Međimurju i pokupili naš ŠČ. Jednom takvom prilikom došli su i u suradnju s Međimurskim Lepim Dečkima i napravili Mrletovo pivo ŠČ, o čemu više možete pročitati u našoj rubrici Aktualno.

Sviđala nam se pjesma ili ne, ono što moramo priznati jest da su privukli svu pažnju, ne samo domaće publike već i Britanci cijelo ovo vrijeme bruje o nama. Osobno ne slušam Let 3 ni takvu vrstu glazbe, ali ta pjesma zbog poruke koju nosi ima mi itekako smisla i potencijala za pobjedu na Euroviziji. Pa kada je već cijeli ovaj svijet jedna velika parodija, u koju se posljednjih godina pretvorila i Eurovizija, sasvim je logično da Let 3 pobijedi na takvom natjecanju. Držim palčeve, dečki, dajte sve od sebe!

Odmah nakon što je obznanjena pjesma Međimurci su se raspisali i nastali su različiti tekstovi koji sadržavaju riječ ŠČ u različitim verzijama. Sada kada nas pitaju odakle smo, više nećemo govoriti “iz Čakovca”, nego s ponosom “ŠČakovca”. Kao da nam je Let 3 dao dodatnog kuraža za upotrebljavanje te sintagme, pogotovo u Zagrebu. I neka je! To nam nedostaje.

Protekli tjedan upoznala sam dvije Šibenčanke koje su smatrale (tj. nadam se da smo ih uspjeli razuvjeriti u to) da im se u glasu jako čuje njihov naglasak, da to ne zvuči dobro i da bi htjele taj svoj “naglasak” popraviti i ispraviti.

Pitam se tko je to ljudima usadio da manje vrijede kada se čuje naglasak i samim time odakle dolaze. Naprotiv, upravo taj naglasak daje osobi na autentičnosti, a i zvuči simpatično. Zato derite po svojem, ili po našem KAJ, nema tu ničega čega bismo se trebali sramiti!

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE