2.2 C
Čakovec
Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Znamo li prihvatiti kritiku?

Više smo puta dobili pritužbe na račun županijske bolnice, no ljude je gotovo uvijek bilo strah to izreći svojim imenom i prezimenom. Jer, ne daj, Bože, da kojim slučajem završe u bolnici. Kako će onda prema njima postupiti doktori i medicinske sestre ako su se javno požalili na ono na što imaju svoje pravo kao pravo svakog pacijenta? No čini se kako je polako i njima došla voda do grla pa su se ovog puta hrabro osudili izreći svoje negativna iskustva.

Kritiku treba znati prihvatiti. Naravno da nam nije baš najdraže kada nas netko kritizira, ali ako kritiku gledamo kao mogućnost da se poboljšamo, tada bismo ju objeručke trebali prihvatiti. Važno je s kojom namjerom nas netko kritizira. Je li to samo da okalja naš ugled ili pak želi da se dogodi neka promjena nabolje? Pitam se kako bi svijet izgledao da svi jedni druge tapšamo po leđima i hvalimo jedni druge. Takav svijet zasigurno ne spada pod normalno.

Isto tako, kada su vam upućene kritike, imajte na umu da se ne radi uvijek i samo o vama. Radi se možda o sustavu u kojem radite, a isto tako imajte na umu da ste upravo vi ti koji možete promijeniti stvari nabolje. Potrebno je najprije početi od sebe. Vi trebate biti promjena koju želite vidjeti u svijetu, kao što je to ne tako davno rekao Mahatma Gandhi.

Pred nama je kraj godine. Vrijeme kada sumiramo sve događaje koji su nam se dogodili u posljednjoj godini. One lijepe, ali i one malo manje lijepe. Pokušamo ih pogledati sa strane i pokušati dokučiti što su nas one naučile. I pozitivne i negativne stvari, kako god teške bile, izgrađuju nas kao osobe. Bez njih ne bismo bili to što jesmo. Zahvaljujući svim tim iskustvima postajemo bogatiji i mudriji u odnosu na godinu prije. Imajte to na umu kada zakoračite u novu 2022. godinu.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE