Zmajev vrt ugošćuje svjetski poznata imena

U maloj Štrigovi sljedećeg se vikenda održava kulturni događaj godine u Međimurju, a može se reći i u cijeloj Hrvatskoj. Kristijan Valkaj iz Železne Gore strastveni je ljubitelj opere, hortikulture te likovne umjetnosti. Svo troje odlučio je pretočiti  u Zmajev vrt kojeg je gradio preko 20 godina.

Ime mu je dao po štrigovskom pozoju, zmaju, koji spava između crkve sv. marije Magdalene i crkve sv. Jeronima. Repom tjera vodu i štiti ljude od poplave, a kada ljudi postanu zločesti tada uzrokuje potrese. Tako kaže štrigovska legenda koji vlasnik imanja Kristijan uvijek prepriča svojim posjetiteljima.

Upravo u ovom prekrasnom ambijentu u subotu, 11. srpnja, održava se koncert sa svjetski poznatim imenima. Na pozornicu će se popeti  Međimurka Nina Tarandek, mezzosopranistica, mlada zvijezda Frankfurtske opere. Osim nje na prekrasnoj lokaciji u Zmajevom vrtu nastupit će višestruko nagrađivana pjevačica te po riječima kritike jedna od najsvestranih pjevačica u Hrvatskoj Marija Kuhar Šoša.

U Železnu Goru dolazi i svjetski poznata pijanistica Martina Filjak. New York Times piše o njoj kao “Pijanistici vrijednoj pozornosti”, tečno govori čak sedam jezika, prvi nastup imala je sa samo šest godina. Posljednjih nekoliko sezona nastupala je uz vodeće svjetske orkestre poput The Cleveland Orchestra, San Diego Symphony i mnogi drugi. Natupa u znamenitim dvoranama kao što su Concertgebouw Amsterdam, Konzerthaus Berlin, Auditorio nacional u Madridu, Carnegie Hall na Manhattanu u New Yorku i u još bezbroj dvorana diljem svijeta.

Prema pripremljenom programu i imenima koja nastupaju na koncertu možemo bez zadrške ovaj događaj usporediti s otvaranjem Dubrovačkih ljetnih igara na našem jugu početkom srpnja. S tim da će koncert uz pogled na zalazak sunca i štrigovske brege biti sigurno još bolji i ljepši! Stoga bi bilo zaista šteta priuštiti ovakav koncert svjetskog kalibra!

Ostavi komentar