Zakoračimo u novu uz nove pobjede!

Ne znam kako vi, ali ja sam jedva čekala da stara godina završi, a čini mi se da je tako bilo i većini ljudi. Već je zaista svima dosta korone čije brojke, nažalost, ponovno rastu u svijetu i kod nas. Zatim ta sva ograničenja, mjere, i onaj osjećaj da još uvijek nećemo dobiti natrag svoj život koji smo živjeli prije korone. Ono što nam jedino preostaje jest nadati se da će ovog puta biti bolja situacija nego što je to bilo prethodnih godina.

Kraj godine je ujedno i najbolji za rekapitulaciju svih događaja. Od priča koje sam ove godine radila najviše mi je u sjećanju ostalo brutalno premlaćivanje starijeg bračnog para u Jurovčaku kod Svetog Martina na Muri. Kada sam došla do kuće uz šumu u kojoj su živjeli i vidjela kako je baka Matilda izgledala, naježila mi se koža. Ljubičastih podljeva i sa suzama u očima ispričala mi je kako su im razbojnici usred noći upali u kuću, vezali ih, opljačkali i na kraju ih još i pretukli. Emocije su navrle i zaista je bilo teško slušati bakino svjedočanstvo. Srećom, dobri ljudi uvijek postoje oko nas pa im je u pomoć prvi pritekao  svetomartinski načelnik. Našao im je kuću na novoj lokaciji gdje smo ih zatim posjetili i pronašli ozarenih lica, jer su se napokon osjećali sigurno.

Još je jedna pozitivna vijest došla iz Cirkovljana. Nakon tragedije s traktorskim kardanom koji joj je nanio teške tjelesne ozljede, za 23-godišnju Luciju Fleten nevjerojatnom su se brzinom prikupila novčana sredstva za kupnju proteze. Lucija je u kolovozu napokon dobila protezu što je bilo kao da je ponovno rođena. I u tom su Međimurci ponovno pokazali koliko im je srce veliko kada je to najpotrebnije. Zakoračimo u tom tonu, uz empatiju i brigu za druge, u novu 2022! Nek’ vam je sretna i uspješna bila!

Ostavi komentar