Kakšno more, kakšne toplice, dok doma imaš gorice!

U žiži smo ljeta, a oni koji još nisu bili na godišnjem odmoru s nestrpljenjem broje dane do tog trenutka. Ovisno o financijskim mogućnostima, odlazi se na odmore na more, rijeke, planine ili na neka duža putovanje Europom i izvan nje.

Sretni su koji imaju apartmane na moru ili ih ima netko iz njihove obitelji ili kruga prijatelja pa tako mogu iskoristiti tu mogućnost “besplatnog” ljetovanja. Svi oni koji nisu te sreće, pronalaze razne alternative. Vozeći se našim naseljima često možemo vidjeti kućne bazene u kojima najviše uživaju naši mališani.

U posljednje vrijeme vrlo su popularni i jednodnevni izleti na more. Pravi su sitniš za naše džepove, a ljudi imaju priliku barem na jedan dan namočiti noge u našem moru. Uživancija je to prava za sve one koji nemaju prilike otići na more na duži period, a budimo realni, danas takvih ima sve više s obzirom na zemlju i situaciju u kojoj živimo.

U potrazi za osvježenjem, neki odlaze i na bazene u toplice u svom susjedstvu. Sjećam se dobro svog djetinjstva kad sam s vršnjacima cijelo ljeto provela na bazenima u obližnjem selu. Cijene su, u to vrijeme, bile dosta niske pa smo i po nekoliko dana u tjednu mogli posjetiti toplice. Danas mi se čini da toga ima sve manje jer su cijene, za prosječnu međimursku obitelj, naprosto preskupe.

U brežnom kraju, za vrijeme ljetnih sparina, uvijek ima najviše radova u vinogradima. U mojoj je obitelji zbog toga nastala krilatica: “Kakšno more, kakšne toplice, dok doma imaš gorice!” Tako se šalimo na svoj račun i barem si malo olakšamo muke kada na društvenim mrežama vidimo fotografije ostalih koji uživaju na moru, a mi se kupamo u znoju. Jedina dobra stvar u svemu tome je da nemamo tako puno vinograda kao ostali pa se ipak stignemo odmoriti nakon radova.

Kod odmora je najvažnije u potpunosti se “resetirati” od svih i svega, razbistriti glavu i pustiti mozak na “pašu”. Samo se tako mogu kvalitetno napuniti baterije i spremiti se za nove radne pobjede. Stoga, uživajte ljudi, u svom zasluženom odmoru!

 

Ostavi komentar