Pola godine nestalo u šest mjeseci

Iako je od slavlja Nove godine prošlo više od pola godine, ja stalno čekam da nešto počne. Nisam sigurna što, ali kao da mi je godina preskočila pola godine i evo lagano stiže ljeto. No da budemo jasni, ljeto je više bilo za Uskrs nego trenutno, ali vele meteorolozi da ćemo u japanke već sredinom lipnja.

Tako je u pola godine nestalo šest mjeseci. S obzirom na to da je svijet odlučio malo stati, sad kad se sve vratilo u normalu svi kao da smo malo zbunjeni. Dolaskom ljeta, a odlaskom korone vraćaju se fešte, koncerti, svadbe, putovanja, sve ono što ženski rod ponovno vraća u normalu- barem što se tiče organizacijskog spektra.

Tako ponovno možemo isplanirati svaki vikend, barem do Martinja. Kad su u pitanju slavlja, rođendani, roštilji, pričesti, odlazak na more možemo mirno izdahnuti. U korona razdoblju živiš danas do sutra, ideš se rolati, na posao, počistiš i to je to. Nema tu nekih planova, smak svijeta ne uzima u obzir vrijeme pričesti, svadba ili rođendan. Ipak, meni je drago da se sve vratilo.

S jedne strane mir i tišina većini je bila prijeko potrebna, jer u današnjem strka i panika vremenu važno je naći vremena za sebe i obitelj. No isto tako je bilo tužno za sve one koji u ožujku, travnju, pa i svibnju nisu mogli kako spada proslaviti rođendan. Jasno, nije da svi slave, ali oni koji vole balone, torte i dobro društvo bilo im je sigurno teško.

Toga više nema, tako da sam bukirana do početka kolovoza. Tko preživi pričat će, ali nema veze, ipak dolazi ljeto. Jedino se nadam da će nas pasja vrućina obići te da će nas ova 2020. godina počastiti lijepim i toplim ljetom, a ne s plus 40. Hvala.

Ostavi komentar