Pogled na četiri strane svijeta s Mađerkinog brega

Ima li netko tko prošli vikend nije bio na Plitvičkim jezerima? Već dugo nisam primjetila da se 50 posto mojih Facebook prijatelja označilo na istoj lokaciji. Razloga je bilo više. Prvo, cijena karte je bila normalna (neće dugo), bilo je lijepo vrijeme i treće svi smo jedva dočekali da olabave mjere. Održan je i prvi koncert nakon gotovo tri mjeseca kad smo pjevali uz Petra Grašu.

Nakon toga smo bili na kulturnoj i glazbenoj pauzi, sve do ovog vikenda. Mađerkin breg bio je idealna lokacija za probijanje leda. Na licima ljudi se vidjela razdraganost i opuštenost. Dekice, vinčeko, baš je bilo romantično. Naravno, za nezaboravnu atmosferu su se pobrinuli Gabriela Hrženjak, Dominik Padarić i Irma Dragičević, a pratio ih je pijanist Nikola Grabar. Standardni vjetar na Mađerkinom bregu uopće nije smetao, a ružičasti zalazak sunca bio je samo višnjica na šlag koncerta.

Nakon što smo odmorili od sve te silne jurnjave koja nas prati u svakodnevnom životu, nakon ove pauze ipak smo se svi zaželjeli nekud ići. Plitvička jezera s početka samo su primjer odlaska u prirodu i uživanja u ljepotama Hrvatske. Baš tako i naše malo Međimurje ima puno lokacija prožetih prirodnim ljepotama. Od Drave do Mure, brega i dolina, za svakog ponešto. U javnom prostoru često se spominje turizam. Ono, za što bi se morali malo bolje pobrinuti. Danas više nije dovoljno imati prirodnu ljepotu. Potrebno je ponuditi sadržaj.

On je većinom u obliku jela i pila. Tako se brežni kraj prošli tjedan pohvalio vidikovcem na Mađerkinom bregu, projektom od 7 milijuna kuna. Dok je većina oduševljena idejom, postoje i kritičari koji kažu kako će se nagrditi okoliš te da je vidikovac potreban u nizini. Kako bilo, lijepo će biti promatrati četiri strane svijeta s još ljepšeg Mađerkinog brega.

Ostavi komentar