8.9 C
Čakovec
Ponedjeljak, 22 travnja, 2024

Oprez, kamikaze na cesti!

Da su ogromne gužve na našim cestama nije nikakva novost. Dodaju li se tome još i radovi na pojedinim prometnicama, stvar izgleda još i gore.

Međutim, ovoga puta naglasak želim staviti na, ne znam ni sama kako nazvati, vozače koji jure cestama kao da su njihovo isključivo vlasništvo i što je još gore, kao da su sami na cesti. Tzv. kamikaze u “bijesnim” autima stišću tu jadnu papučicu gasa kao da im život ovisi o njoj. Jure minimalno stotkom, pretječu kolone, ulaze u škare ostavljajući iza sebe “smrznute” vlasnike vozila koje su svojom vožnjom doveli u opasnost.

Pitam se samo, razmišljaju li ti i takvi vozači o mogućim posljedicama ili računaju na onu već izlizanu foru: – Pa on je iz dobre obitelji, dobar je čovjek i ne znam kaj mu se sad dogodilo.

Da, ali i žrtva ima svoju obitelj koja je možda i bolja od njegove i teško da se pita kako im je.

A ovih dana i sama sam se našla, istina, ne prvi niti posljednji put, u takvoj situaciji.

Svi znamo da je cesta između Preloga i Svetog Križa bogom dana za autoreli. Ravna i pregledna, naprosto mami za “vjetrom u kosi”. I tako se njome i vozi premda postoji ograničenje brzine, no tko to više danas gleda, osim ako nema kamera. Frajer, a kako ga drukčije nazvati, na izlasku iz Preloga stisnuo je tu svoju papučicu, valjda do maksimuma, i letio prema Svetom Križu. Pretjecao je velikom brzinom kolonu od tri ili četiri auta koji nisu bili onako zbijeni kao u klasičnoj koloni i prešao na moju stranu.

Da sam ga samo sekundu kasnije vidjela i sporije reagirala “spotral bi me kaj citre” i sad bi vjerojatno s anđelekima molila Krunicu na nebu, a ne pisala ovaj komentar. Tablice ni tip vozila nisam uspjela vidjela. Znam samo da je riječ o crnom autu, pretpostavljam BMW-u i mladiću crne, kratke kose za volanom.

I sad će vjerojatno svi graknuti i pitati se pa što radi Policija. Istina, i ja sam to u prvi mah pomislila. Međutim, takvih mladaca ima svugdje što bi značilo da Policija mora pratiti svakog ponaosob. A jednostavnije rješenje je usvajanje prometne kulture, a usudila bih se reći i obiteljske.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE