Novogodišnje želje: Je li ih moguće ostvariti?

Badnjak, Božić, Štefanje, francuska, purica, vinčeko, druženje, obitelj, pokloni imaju zajednički nazivnik- blagdani! Sretni svima koji ste na zimskim praznicima i uživate u svim blagodatima koje donose. Nadam se da niste završili na hitnoj, koja radi punom parom, jer se ljudi vole prežderati. Ovo je živa istina, a imam i poznanike koji ovo, nažalost, mogu potvrditi. Ove godine osobno nisam pretjerala, najela sam se taman. Bor je ispao prekrasan kao i obično, podruškala sam se s najmilijima, a sad pišem novogodišnje odluke, po prvi put u životu.

Nikad nisam u to vjerovala, iz jednostavnog razloga – nije mi bilo potrebno. Barem sam tako uvijek mislila. Šapnula mi je bliska prijateljica da svake godine sastavi popis koji joj je u tom trenutku u glavi, pa ga uzme u ruke nakon pola godine. Kaže, iznenadi samu sebe, jer ispuni i više od pola popisa. Novogodišnje želje mogu biti kratkoročno ili dugoročno ispunjene, ali ja sam krenula na kratkoročne. Dakle, popis vrijedi do 31. prosinca 2019. godine. Osim klasika, krenuti vježbati, prestati pušiti, zdravije jesti, moje su želje vrlo konkretne. S obzirom na to da je to intimni popis, ne mogu ga javno obznaniti svijetu, ali jedva čekam da ga pogledam ljeti i vidim koliko se toga ostvarilo. Znam da možda zvuči kao puko iščekivanje, ali treba popis tu pa tam i “poluknuti”, tek toliko da vidiš na čemu si.

Kaže prijateljica od malo ranije da je sam sebe iznenadila, jer su joj misli s papira prerasle u stvarnost. Gotovo svaka stavka popisa se na ovaj ili onaj način pretvorila u realnu situaciju. Za neke nije ni sama bila zaslužna.

Za sve vas koji me čitate, želim vam iskrenu sreću, puno dobre zabave, druženje s najmilijima, iskrenost, dobrotu koju čine male stvari. Gledajte vatromet, plešite valcer u ponoć, smijte se od srca. Napravite sitnicu za nekoga koja život znači. Nije klišej, zaista funkcionira! Sretna vam i uspješna nova godina!

Ostavi komentar