Novi-stari načelnici, drugi krug i Eurosong

Sredinom svibnja uvijek se događaju dvije stvari: Izbori i Eurosong. Dobro, ne smijemo izostaviti ni onu treću: Proštenje u Hodošanu. Sredinom svibnja je i Međunarodni dan obitelji, kao i moj rođendan. Ove godine svibanj je hladniji nego inače, a definitivno i kišovitiji. Ono doba godine kad se zaista ne znaš kako obući jer u jednom danu bude za kaput, a u drugom za sandale. Kad smo već kod toga, ovaj sam vikend bila na rođendanu na Mađerkinom bregu i malo je reći da sam se smrzla.

Tamo općenito uvijek puše i za nekoliko je stupnjeva hladniji osjećaj nego, primjerice, u Čakovcu, što je apsolutna pobjeda ako je recimo vruće ljeto i sparina. No, vratimo se mi na početak. Prošli su lokalni izbori. Dok se u većini općina zna tko su novi-stari načelnici, kao i u dva međimurska grada Prelogu i Murskom Središću, za Čakovec ćemo izaći na drugi krug izbora. Stjepan Kovač i Ljerka Cividini vodit će borbu za dva tjedna i tek ćemo onda znati tko je nova ili stara vlast u Čakovcu. U čak šest općina izabrani su novi načelnici, u Vratišincu, Svetom Martinu na Muri, Nedelišću, Orehovici, Goričanu i Donjem Vidovcu.

Nakon slavlja i izbora kreće Eurosong. Ovog se puta imamo i čemu nadati. S obzirom na to da se popularnost Eurosonga s godinama poprilično srozala, ove godine se ipak veselimo ovom glazbenom natjecanju. Prvi je razlog što prošle godine Eurosonga nije bilo, a ove godine imamo miljenicu Albinu za koju se naveliko priča da ide u finale. Pjesmu već svi znamo, i na engleskom i hrvatskom, pjevuši se na sve strane. Držimo fige da nakon dugo vremena dobijemo barem malo svjetske Eurosong snage.

Ostavi komentar