Nema ništa novo, čak i koronu ignoriramo

Ovo neće biti još jedna kolumna o parlamentarnim izborima. Tko je glasao, glasovao je. Ovo će biti kolumna o korona ljetu koje je konačno stiglo! Ne korona, nego ljeto naravno. Iako je cijela 2020. godina za restart, to je samo slučajna igra riječima.

Cijela godina napeti je triler. Krenulo je vatrometom, nadobudnom feštom, laganom zimom. Stiglo je proljeće, lockdown, drama, korona i sve ono što prvi jaglaci inače ne donesu. Pa je stigao maj, moj najdraži mjesec u godini koji mi se smilovao i mogli smo se konačno malo vratiti normali. Maske, rukavice i opsesivno čišćenje i brisanje kvaka svakih pet minuta malo smo ostavili sa strane. Ali ne, ne.

Stiglo je dugo i toplo ljeto, vrijeme izleta, jezera, mora, posjeta rodbine u Sloveniji. Korona kaže a-a, ne može. Iako ako pogledate kroz prozor nećete vidjeti ništa neobično. I dalje je sto kilometarni red za banku, sladoled se i dalje prodaje, i dalje se može sjesti na terasu i popiti kavu.

Maturanti su imali svoju feštu. Čak se priča i da će imati maturalne zabave. U utorak i nedjelju, umjesto petka i subote, ali i to se lako da promijeniti s obzirom na to da su gotovi izbori. Znam, obećala sam da ovo neće biti kolumna o parlamentarnim izborima, ali su rekli i da neće biti korone po ljeti, a sad već znamo da život nije fer.

I tako, nema ništa novo. HDZ je uspio, SPD nije. Bandić je ispao, kao i Živi zid. Da ima nade govore mandati Možemo, Pametno i Fokus koji će barem malo promijeniti dnevni ritam Sabora u naredne četiri godine koje su- ključne!

Ostavi komentar