Nataša Tramišak pokazala je karakter

Nataša Tramišak, smijenjena ministrica regionalnog razvoja i europskih fondova, nije otišla šutke. Premda je govorila s prigušenim emocijama u glasu, iz onoga što je rekla bilo je jasno da je smijenjena zato što nije bila dovoljno lojalna stranačkom vođi i premijeru Plenkoviću.

Bilo je to kristalno jasno odabirom riječi kad je govorila o svojoj odgovornosti prema građanima kad se vrati u Sabor. Tu političku odgovornost prema građanima naglasila je i ponovila više puta.

Kao da se trudila naglasiti distinkciju prema stranačkoj poslušnosti u kojoj kotačići u stranačkoj mašineriji ma što mislili, osjećaju veću odgovornost prema stranci nego prema građanima čije interese trebaju zastupati.

Politika je prokleti zavodnik koji zavodi privilegijama. Političarima, koji se daju zavesti njima, odgovornost prema građanima pada u drugi plan. Počinju živjeti u drugoj dimenziji i izgube doticaj sa svakodnevnim životom. Ugodno je živjeti među mekanim jastucima privilegija i visokih prihoda. Da ih zadrže, žmire i nad devijacijama od kojih život u politici nije imun. Kad se nađu pred izborom; koga zaštititi – stranačkog kolegu ili apstraktnog građanina, sa stranačkim kolegom se lakše sažive.

Sve ima svoju cijenu pa i opijenost privilegijama. Neke ta opijenost odvede u Remetinec, a druge košta gubitka izbora.

Nataša Tramišak je po svemu sudeći pala jer nije bila dovoljno lojalna trenutnoj stranačkoj liniji i premijeru. Možda razmišlja na duži rok i procjenjuje rizike koje donosi lojalnost stranačkoj stezi pod svaku cijenu.

Političar s karakterom u svakom trenutku mora razmišljati svojom, a ne stranačkom glavom, da ne poklekne, jer kad tužitelji pokucaju na vrata, stanka će mu prva okrenuti leđa.

Sveto pismo svakom političaru treba biti zakon i odgovornost prema građanima. Stranački vođe su samo ljudi, grešni i kvarljivi i na određeno vrijeme, ma koliko god mandata vladali. U tom je smislu Nataša Tramišak pokazala karakter.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE

U Prelogu igrajte odbojku na pijesku

Nove lopte za nogometne klubove

Liklin pojačao Radnik