More, more, kad će više?

Ako niste pretjerani ljubitelj sparina i visokih temperatura, onda vam ovaj tjedan nije baš najbolje sjeo, kao ni meni. Nakon kišovitog i hladnog vremena, odjedanput su skočile visoke temperature, što je bio šok za naše tijelo i nikako da se priviknemo na ovu drastičnu promjenu vremena. U takvim uvjetima teško je i raditi, posebice ako nema klime ili barem ventilatora koji rashlađuje prostorije, a o radovima na otvorenom da ni ne govorimo.  

Zato svi već jedva čekaju svoj godišnji odmor kako bi odmorili i napunili baterije za cijelu godinu. Neki će odmor potražiti na našoj obali na moru, dok s druge strane sve više ljudi odlazi na udaljenije destinacije koje se po povoljnim cijenama mogu naći na internetskim stranicama.

Jedna od provjerenih stranica je Secret Escapes, ujedno najveća svjetska stranica za flash-marketing hotela i paketa za odmor. Na toj stranici možete pronaći jako snižene ponude atraktivnih svjetskih destinacija te za stvarno malo novaca uživati u hotelima s pet zvjezdica. Primjerice, jedne poznanice su za 240 eura kupile paket za devet dana u luksuznom hotelu s pet zvjezdica u Dubaiju s doručkom. Avionsku kartu iz Njemačke su platile oko 700 eura. Cijene hrane su slične kao u Njemačkoj tako da su i na tome znatno uštedjele. Zvuči kao zaista odlična stvar koju je šteta ne iskoristiti ako volite takvu vrstu putovanja.

Osim što putovanja koristimo za odmor, na njima dobivamo nova iskustva, učimo o drugim kulturama i običajima što nam pomaže da bolje razumijemo ljude oko sebe. Završila bih ovaj tekst sljedećom izrekom: Svako putovanje ima neku prednost. Ako putnik posjeti bolju, bogatiju zemlju, može da nauči kako da poboljša svoju. A ako pak ode u goru, siromašniju, naučit će kako da uživa u svojoj zemlji. Stoga putujte, putujte što više.

Ostavi komentar