Mađerkin breg pokazao svoju raskoš

 Koncertom klape Kampanel koja je u brežni kraj unijela dašak Mediterana završile su Štrigovske noći. Sve je započelo na prekrasnom Mađerkinom bregu koji je ponovno pokazao svu raskoš svoje ljepote. Svjetlosne instalacije na nekoliko su ga sati pretvorile u bajku, a koncert grupe Vatra bio je samo šlag na torti. 

U usporedbi s prošlom godinom organizatori su se puno bolje pripremili pa su tako ove godine posjetitelji guštali u mrzlim gemištima vinogradarskih obitelji Cmrečnjak i Štampar u čijem se vlasništvu nalazi posjed. Nije se dogodilo ponovno da nestane sokova i vode, što je još jedan lajk više. Ugođaju su dodatno doprinijele drvene bačve te velike, okrugle, slamnate bale koje su poslužile kao stajaćice. Također, moglo se pojesti langoše s majonezom i češnjakom te porcije ćevapa.

Razočarani su ostali oni koji su došli malo kasnije pa u uskom prolazu do Mađerkinog brega više nije bilo parkirnih mjesta. Stvorio se pravi gužvanac s automobilima te bi bilo puno bolje da je netko regulirao promet i posjetiteljima pokazivao smjer kamo da krenu s autom. Sve to može se, dakako, popraviti sljedeće godine pa se nadamo da će organizatori poraditi i u tom smjeru.   

A do onda bi trebao započeti projekt dugonajavljivanog vidikovca na Mađerkinom bregu. Projekt vidikovca u potpunosti finiširan i prijavljen na natječaj, a rezultati bi se trebali znati kroz koji mjesec. Priroda nam je dala prekrasan poklon, samo ga sada treba dobro razraditi  da nam se ne “dogodi” turizam, kao što je to slučaj posljednjih godina na našem Jadranu. Jer kada jednom razočaraš turista teško da će se ponovno vratiti nazad, a loš se glas, uz to, daleko čuje.

Ostavi komentar