Lopov fantom rekorder u pljački kladionica, kuća i pošte

Ako zavirimo malo u prošlost, u petak, 14. listopada, prošlo je osam godina otkako je međimurska policija pronašla lopova “Fantoma” iz Čakovca. Kako su ga tada mediji opisali, bio je to jedan od najneobičnijih “sitnih” lopova i razbojnika koji su harali u Hrvatskoj, odnosno uglavnom po Međimurju.

Bio je samac bez posla deset godina, a izmicao je policiji iako je počinio više od 50 krađa i razbojništava. Radilo se uglavnom o pljačkama kladionica, poštanskih ureda te lutrija na području Čakovca, Nedelišća, Strahoninca, Pleškovca i Varaždina.

Uglavnom je bio maskiran u ručne maske, imao je razne vrste rukavica, a djelatnicima govorio da ima oružje iako ga nije imao i da mu moraju predati novac. Jednom prilikom ponio je plastični pištolj. Policiji ga je bilo teško uhvatiti jer se ničime posebno nije isticao. Nije imao društvo, niti se koristio mobitelom. Živio je sam u stanu, a sa susjedima je bio u dobrim odnosima i nikad nisu primijetili ništa neobično.

Također, krao je iz domova građana diljem Međimurja tako da je ulazio u nezaključane domove ili kroz otvorene prozore te krao što je našao – mobitele, novčanike i kartice. Za sva svoja nedjela sud mu je izrekao nepravomoćnu zatvorsku kaznu od 18 godina i 10 mjeseci zatvora.

Nakon žalbe koju je podnio njegov odvjetnik, Županijski sud u Zagrebu prihvatio je žalbu i drastično smanjio prvostupanjsku presudu Općinskog suda u Čakovcu. Tako je umjesto gotovo 19 godina zatvora, po novoj presudi dobio zatvor na samo 6 godina. Kao olakotne okolnosti uzeo je izraženo kajanje i žaljenje, zatim da, iako se radilo o velikom broju krađa, šteta nije prešla 300.000 kuna i da je bio sudionikom Domovinskog rata. Danas je Međimurski Fantom na slobodi.

Ostavi komentar