Ljubavne drame konkuriraju crnoj kronici

Prošli tjedan dogodila se nevjerojatna panika. Panika koja je nekad bila nezamisliva. Pola dana nisu se otvarale niti objavljivale slike na popularnim društvenim mrežama Facebook i Instagram. Zamislite vi to. Pola dana smo bili sačuvani od fotki hranjenja, pijenja, spavanja, naslikavanja, druženja i svega ono što nas svakodnevno nesvjesno ‘’bombardira’’ sa svih strana. 

U takvom dobu živimo, dobu kad je život nezamisliv bez mobitela, interneta, društvenih mreža, objavljivanja, postova, statusa, šeranja, story priča. Zamislite koliko dnevno pogledate sadržaja bez kojih bi vam život bio totalno normalan. Jer, ruku na srce, 90 posto sadržaja nema veze s vama, niti vam život čini boljim, kvalitetnijim i sretnijim. 

Dapače, situacija je potpuno suprotna. U ljetu svi stavljaju savršene fotografije putovanja, hrane, hedonizma. Svi oni koji u tom periodu rade ili si takve stvari ne mogu priuštiti momentalno se osjećaju loše. Dakle, otvoriš mobitel, gledaš slike i osjećaš se loše. Dodamo li kako sve slike moraju biti savršene, te nastaju tako da se jedna spontana poza namješta sto puta stvari postaju još malo gore i bezveznije. 

Neki sam dan listala stari album. Ono doba kad su se slike razvijale te savršena fotka nije bila potrebna. Svaka je slika bila savršena i služila je kao uspomena. Ono doba kad je tata s veseljem lijepio slike i ispod svake napisao vrijeme i događaj. Uvijek mi zatreperi oko srca kad se sjetim svih tih opuštenih vremena, kad sam se kesila na slikama, a ako sam bila u pokretu oči su mi izgledale kao da sam na pola zaspala. Odrasli su imali isto takve slike, a roštilj koji izgleda super se pronašao slučajno na slici da prikaže veselu atmosferu. 

Uz tonu fotografija, ono što nas dodatno izbaci iz takta su crne kronike, drame, tragedije, politika, a posebno od svega ljubavne drame. Baš smo čudan neki rod. Podsvjesno se radujemo tuđoj nesreći, umjesto da se sjetimo kako bi bilo lijepo razviti slike, lijepiti u album, družiti se s najmilijima i zaboraviti na stres, barem u slobodno vrijeme.

Ostavi komentar