Kreće sezona virusa i onih drugih uz koronu

Ovo rapidno spuštanje temperatura nije mi baš dobro sjelo. Pobornik sam ugodnih 20 plus Celzijevih stupnjeva pa mi je sve ispod 15 hladno ili prehladno. Razlozi su brojni. Znam da kiša mora padati, ali ju ne volim. Osim ako je nedjelja popodne pa ne moram mrdnuti iz kuće. Drugo, kad su ugodne temperature, nema ljepšeg od popit kavu na terasi. Treće, manja je šansa pokupit neku virozu.

Kad smo kod zime i boleština, kreće sezona kihanja, kašljanja, sluzi, prehlade i gripe. Iako izgleda da je sve to palo u drugi plan zbog korone, drugih bolesti također ima u zraku. U borbi protiv toga važno je jesti puno agruma, dodatno piti C-vitamin, jesti puno povrća. Must have je kiselo zelje ako pitaš moju baku. To je glavna stvar u borbi protiv virusa.

Nažalost, živimo u vremenu kad čim malo zakašlješ, prvo ti na pamet padne da imaš koronu. Svakim odlaskom na neko okupljanje javi se grižnja savjesti. Uz to pod ruku ide bilo kakav fizički kontakt što nama tako srdačnom narodu teško pada. Ako netko ima malu djecu, ponovno se sjetiš korone. Korona je glavna tema na svim vijestima već više od pola godine. Taman kad smo pomislili da kreće stabilizacija, korona je stigla na velika vrata. Zaraženih nikad više, ali prema ponašanju većine ljudi onog početnog straha više nema.

Zaraziti se nitko ne želi. Gripa, korona, viroza, prehlada sve je to bljek i grozno i naravno da želiš ostati zdrav. Upravo zbog toga idem piti čaj, jesti mandarine, pojačati dozu C-vitamina, vježbati, šetati, raditi i ostati zdrava – fizički i psihički. Isto želim i svima vama.

Ostavi komentar