Kakve nas lampice čekaju za čakovečki Advent?

Svaki period godine nosi svoje radosti. Osim ljetnih vrućina dok se pajsaš u vlastitom znoju i čekaš da zahladi ispod 30 stupnjeva po noći. Ali, takvi su dani iza nas. Došlo doba zimskih jakni, duplih najlonki. Razmišljam da prošetam nove rukavice, koje naravno svake godine izgubim barem jednu, pa onda imam 6 komada razdvojenih.

“Kaj buš nosila dok padne snijeg Dora??”, pitali bi me oni pravilne cirkulacije. E, pa ja nisam jedna od njih. Noge su mi tople jedino kad je ovih gore navedenih 30 stupnjeva. Ostatak vremena se smrzavam. Taman tamo oko Valentinova, kad se ftičeki ženiju, dođem u radnu zimsku temperaturu. Pa onda već dođe proljeće i tako u krug.

No dobro, pustimo vremensku prognozu Vakuli, vratimo se mi na postavljanje božićnih lampica u gradu. Pripremamo se naveliko za Advent. Prošli Svi sveti, prošlo Martinje. Što se popilo, popilo se. Sad kreće kuhano vino, cimet i vruća čokolada. Sva napeto čekam s čim će nas Turistička zajednica ove godine iznenaditi. Kakve će sve instalacije bleščeče postaviti u centru gradu. A, glavno i osnovno- hoće li to biti to, ili će se ipak sjetiti da bi mogli napraviti program koji će se svidjeti zahtjevnih Međimurcima.

Čisto da se podsjetimo kako je to izgledalo unatrag par godina. Advent je doba u kojem je sve lijepo i radosno. Osim dok se sjetiš da pola plaće ide na poklone, ali nema veze jednom u godini Isus slavi rođendan. Čak i Grinčevi u duši se raspekmeze na zvukove zvončića, lampice, miris kobasica i punča.

Prošle godine su se potrudili glavni i odgovorni za feštu u Čakovcu, bilo je fotkanja sa svjetlećim instalacija, no malo ranije kritičari po društvenim mrežama nisu se baš složili adventskom organizacijom. Falilo je sadržaja. Nije to bilo to. Svake godine ista ili slična pjesma, red kobasi, red kuhanog vina, poluprazni grad. Kao da je zaista teško složiti božićnu atmosferu u centru Čakovcu. Tko je kriv? Organizatori? Ljudi? Raspoloženje? Nadam se da će se ove godine dogoditi božićni klik koji će napraviti najbolji čakovečki Advent ikad.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE