Kakva nas sezona očekuje?

Zima je. Makar bi prema kalendaru trebalo biti za sandale, ovo je proljeće baš hladno i kišovito. Taman kad se malo proveselimo kojem sunčanom danom, ubrzo stigne kiša. I tako već skoro dva mjeseca. Nikako da dočekamo sunčanije i toplije dane. Iako sam više fan umjerenog sunca nego onih strašnih vrućina, ovog proljeća se ne možemo riješiti čarapa i patika. No, možda nam je vrijeme ipak blagonaklono. Prilikom toga mislim na vježbanje i vraćanje figure za ljetne haljine.

No, bez obzira na vremenske (ne)prilike, na koje realno svakako ne može utjecati, većina jedva čeka bezbrižna putovanja. Nešto se najavljuje da će oni cijepljeni moći putovati bez ograničenja, testova, samoizolacija i svega onoga što nas već poprilično živcira. Mislim da su to već jedva dočekali i stranci koje sam ovaj vikend susrela na autocesti. Hoteli su se isto prilagodili novoj situaciji. Stay safe uzrečica je kojom se vole dičiti. Dezinfekcija je na prvom mjestu. Čak su nas dočekale i oznake na vratima: Kupaonica je za vas dezinficirana.

Sve je to krasno, ali kad vidim takve naglaske na čistoći, moram se zapitati: A kako je to onda bilo prije korone? Zar nisu takvu pažnju posvećivali čišćenju, ili je ovo jednostavno nešto što moraju ispuniti? Vjerojatno je sve od reda istinito. Uvijek postoje mjesta na kojima se više pažnje posvećuje čistoći, a nadam se da je ova korona potaknula sve da je dezinfekcija prostora važna.

S dolaskom proljeća na Jadran su počeli stizati i turisti. Iako bi ih u ovo doba godine već trebalo biti puno više, mogu reći da ono odokativno što sam uspjela primijetiti je da će ovogodišnja sezona vjerojatno biti nešto malo bolja od prošle.

Ostavi komentar