Kako pojesti sedam najljućih papričica na svijetu?

Drugi puta u životu gledala sam patnje kandidata koji su se prijavili na natjecanje u jedenju čili papričica. Prvi puta bilo mi je pomalo simpatično. Kandidati su imali servirano 9 papričica, od “slabije” do Caroline Reaper koja broji milijun skovila što je mjerna jedinica ljutine.

Recimo samo da ja ne mogu jesti niti feferon. Na živo. Volim jesti krastavce s čilijem i s tim da me onda nakon toga peče cijeli tok prolaska hrane. Fino mi je i da se čili osjeti u varivu, ali kad mi ljuto preuzme cijeli okus, nije to više to.

No, vratimo se na naše natjecanje u Nedelišću na Mesapu. To što sam na svoje oči vidjela u rangu je bizarnosti. Guinness je, naravno, imao natjecanje u najbržem jedenju spomenutih papričica. Pobijedio je Amedonou Kankue koji je pojeo nevjerojatnih deset komada za manje od 16 sekundi. Osim suza i znoja nikakvih nuspojava nakon natjecanja nije imao.

Naš Luka Fajić, 19-godišnji student iz Svetog Jurja u Trnju, pojeo je SEDAM Carolina Reaper. Ali, to nije to. Prethodilo je šest slijedova raznih čili papričica, koje su bile rangirane od najslabije prema Carolini Reaper. Hrabri kandidati odustajali su jedan po jedan. Na kraju su ostala trojica kojima se nije išlo kući. Nakon prve runde Caroline, mislim si, pa dobro sad još jednu budu pojeli i to bude to. Ne, ne. Dečki su ih jeli kao da pred sobom imaju zelenu papriku iz vrta.

Suze, znoj, hlađenje jezika, a bilo je i povraćanja. Svi koji smo gledali, mislili smo na istu stvar. Kako će ovi ljuto manijaci drugi dan preživjeti odlazak na wc. Kažu da je tanka granica između hrabrosti i ludosti. Luka bi se očito komotno mogao prijaviti na neko natjecanje u skorijoj budućnosti i postati novi Guinnessov rekorder. Sretno njemu, a vama svima želim sretan Advent, što malo ljući, čim više radostan i bezbrižan.

Ostavi komentar