10.6 C
Čakovec
Nedjelja, 28 svibnja, 2023

Kako je Tomašević ukrao Božić!

U moru političkih vijesti, novog-starog župana Posavca i korone želja mi je sa svima vama podijeliti kako je Tomašević ukrao Božić u Zagrebu. Ukrao ga je svima nama zbog toga jer se većina veselila velikom adventskom spektaklu u metropoli. Ili barem ono na što smo naviknuli. No, ove godine jad i tuga.

Nakon pobjedničkog Adventa u Zagrebu, kakvog je godinama priređivao bivši i pokojni gradonačelnik Milan Bandić, nova, mlada snaga odlučila je srezati Advent na minimum. Od HNK-a do centra nisam vidjela niti jedan božićni ukras. Na Cvjetnom trgu tek je jedan ugostitelj zabacio lampice. Ostalo – kao da nije počelo doba došašća.

Dolaskom na Trg bana Jelačića tek nekolicina kućica s kuhanim vinom, kobasicama i fritulama. Manduševac okićen kao adventski vijenac i to je to. U pozadini svira Neda Ukraden i Ivan Zak pa se čak malo pitaš i u koju si državu došao. Nadalje, krenemo na Tkalčićevu. Možda je tamo Advent. Slična priča, tek nekolicina kafića složila lampice.

Dolaskom na Markov trg, veliki, šareni bor ispred crkve. A ispred bora vojska Orašara. Eto, to je izgledalo simpatično. Stižemo na Štros. Mjesto na kojem je uvijek gastro-adventski spektakl. Ponadamo se, e tamo je sigurno nešto krasno. Pogađate, tri kućice, jedna s kuhanim vinom, druga isto i Rougemarin ima neke fora bunceke i slično. Punkt neki skromni za fotkanje i to je to. Pisala bih dalje o zagrebačkom Adventu, ali stvarno nemam što.

Čakovečki Advent sličan kao i proteklih godina. Instalacije više-manje sve iste. Sve okej, simpatično okićeno, ipak fali malo onog stilskog uređenja. Za to su se ipak bolje pobrinuli naši susjedi Varaždinci. U svojem centru, na raznim punktovima napravili su božićnu bajku.

I na kraju, čekam prvi srednjovjekovni božićni sajam koji će se idući i onaj vikend iza toga održati u Koprivnici. S obzirom na to kakvu odličnu priču Koprivničani naprave za Renesansni festival, ovom se božićnom sajmu baš veselim.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,534FanoviLajkaj
612SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE