Kafići puni, a tate ne smiju vidjeti novorođenče

Puno toga tijekom epidemije koronavirusa nije imalo smisla. Prvo su svakako propusnice. Tko ih izdaje, u kakvu svrhu i na koliko dugo sve je to bilo kamen spoticanja s puno nedoumica.  Ljudi, posebice oni na selu, bili su ogorčeni jer bez spomenute propusnice nisu mogli natankati automobil pošto u njihovom selu nema benzinske postaje. Morali su kupovati namirnice u lokalnim trgovinama po puno većim cijenama u usporedbi s velikim trgovačkim centrima u gradovima u kojima su cijene pojedinih artikala puno niže. Osjećali su se kao građani drugog reda jer je netko tko živi u gradu imao sve to nadohvat ruke.

Isto tako za vrijeme korone odjedanput su svi postali jako brižni pa su odjedanput trebali propusnice za nabavku  namirnica za svoje bake i djedove, a  prije korone neki od njih ih mjesecima nisu vidjeli, niti pitali za njih.

Sada dolazimo do najnovijih nebuloza. Prvo tate nisu smjeli prisustvovati porodima. Popuštanjem mjera dozvolili su u pojedinim bolnicama da porodu mogu prisustvovati očevi te biti podrška svojim ženama i djevojkama. No tu se onda pojavila još jedna vrlo nejasna odluka. Sada tate smiju biti na porodu, ali nakon toga više ne smiju vidjeti svoje novorođeno dijete pa čak ni ako je to preko stakla.

S druge strane, svjedoci smo punih terasa kafića ili naše špice koja je ovog vikenda bila puna ko šipak. Ljudi su doslovce skoro pa gazili jedni po drugima i to za naš sveti stožer nije bio nikakav problem. Ali je problem što tata koji je zdrav, koji si je dezinficirao ruke, stavio masku i samo želi na minutu vidjeti svoje dijete, makar je to samo preko stakla. Pa recite sad vi meni, ima li to ikakvog smisla?

Ostavi komentar