Kad će doći kraj dvosmislenih mjera?

Skoro će biti godinu dana od kad je korona stigla u Hrvatsku. Malo je i smiješno sad kad se prisjetimo da smo mislili da će nestati do ljeta. Prošlo ljeto, došla jesen. Stigao novi val. Čak sam i ja bila koronaš u onoj crnoj dnevnoj statistici od 5 tisuća zaraženih. Oboljela, preboljela, posljedice još malo i osjećam. Najviše po tome da mi energija nije na zavidnom nivou, ali i to da sam zaboravljiva više nego inače. No, sad je to sve rekla- kazala.

No, ono što većina ljudi primjećuje već mjesecima su nevjerojatne dvosmislene mjere s kojima se susrećemo. Kafići ne rade. Kava se naravno pije i dalje, samo na drugim punktovima. Benzinska, pekarnica, čak i dva restorana, ima lokacija pred kojima se skupi društvo i počakula. Restorani rade, ali hranu voze za van. Sportaši ne smiju u teretanu, ali se zato tenis smije trenirati u zatvorenom zimskom balonu. Sprovod može jer je na otvorenom. Može i toplice, bazeni, saune iako je u zatvorenom… Fašnik ne može iako je pod maskama.

Dvosmislenost mjera možda se najbolje vidi u Zagrebu koji ima daleko više ljudi, a time i protoka nego primjerice Čakovec. Bila sam pred neki dan na Cvjetnom. U večernjim satima čovjek na čovjeku. Pije se kuhano vino. Stoji se pod grijalicama. Nema čega nema. Nije problem. No, ako pitaš Stožer, u redu je da kuhano vino za 25 kuna prodaje restoran, ali ako si kafić, ne možeš. Trgovačke centre da niti ne spominjem. Gužva svuda, kao da korone nema, niti je ikad bila.

Višnjica na šlag bio mi je odlazak na Tribinu ČČ u Centar za kulturu. Odlična predstava uvijek dobro dođe, pogotovo za pred kraj radnog tjedna. Tako je nas 120 bilo u dvorani, naravno s pravilnim razmacima, ali nakon toga nismo imali gdje popiti piće. Morali smo poći svojim kućama jer.. korona.

Ostavi komentar