Trenutak odluke

[layerslider id=”3″]

Proljeće je donijelo dugoočekivanu vijest – nudi se sve više poslova, a mnogi poslodavci tragaju za radnicima. Traže se radnici svih profila i zanimanja, stručni i oni manje stručni, pa bi nezaposleni lakše mogli do posla.

Ta d vijest govori nam da je došao trenutak kada poslodavci moraju odlučiti: ili će radnicima dati veće plaće ili će oni najbolji otići tamo gdje se nudi veća zarada, a često u europske zemlje. Ili drugačije: ili će poslodavci turističkih destinacija stalno zaposliti sezonce ili će ostati bez njih.

To znači da se jako mijenja socijalna slika modernog radnika, koji više ne želi biti osuđen na radno mjesto kakvo god bilo, već želi veće mogućnosti i slobodu odlučivanja o sebi. Mladi više ne žele raditi na poslovima svojih roditelja, žele nešto više. Obrazovne institucije, kako javne, tako i privatne, na taj način postaju sve važnije, jer je obrazovanje postalo ključno za uspjeh, no ne samo to.

Prije koju godinu bilo je mnogo povika na ugovore na određeno vrijeme. Danas je to stara vijest, jer su radnici zbog izlaska iz krize shvatili da mogu birati poslodavca, a time i sigurnost zaposlenja.

Mijenja se slika poduzeća u kojemu gazda oblači, a ostali crnče, ljudski potencijal postaje sve važniji, a to će još više biti u budućnosti.

Kod nas u Međimurju najčešće se čuje prigovor poslodavaca da ne mogu zadržati radnike koji dolaze na bolja plaćena radnja mjesta jer ne mogu dati više plaće. Ako iz jedne tvrtke ode deset bravara, to je udar na tu tvrtku, međutim, rješenje se zna, treba ponuditi veće plaće ili veću sigurnost. Ako stalni sezonci više ne žele biti sezonci, poslodavcima u turizmu zvoni na uzbunu.

Radnici su ionako osuđeni na nesigurnost i jedina njihova prednost jest znanje i obrazovanost, ako im se ne ponudi nešto više, otići će drugamo.

Ukratko, dolazi trenutak strateških promišljanja o značaju ljudskog potencijala za tvrtku, ako je vjerovati trendovima. No vrijedi i obratno, došlo je vrijeme strateških promišljanja za mlade i njihove roditelje, koji moraju odlučiti što će naučiti i za što su njihovi sinovi ili kćeri sposobni ili talentirani.

Odluka i izbor nisu nimalo jednostavni kao što je to bilo nekada, kada je o budućem zanimanju odlučivala najbolja stipendija ili slično. Danas je izbor znanja i zanimanja mnogo složeniji, a onaj tko smije preuzeti rizik i odgovornost neobrazovanosti i neznanja radi najveću štetu samome sebi.

 

Ostavi komentar