U Čakovcu kormilo preuzima žena!

Završeni su lokalni izbori. Što ste zaokružili, zaokružili ste. Mandat je dobilo novo-staro vodstvo. Kako gdje. U drugom je krugu u Čakovcu svoje pravo glasa iskoristilo 40 posto građana. Inače moje kolumne nisu posvećene politici, ali u ovom slučaju je to teško preskočiti. Napetost se u Čakovcu u protekla dva tjedna rezala po zraku. Bilo je suza, smijeha, projekata u posljednji čas, šetnje gradom.

No, narod je rekao svoje i odlučio da će na vlasti u Čakovcu u narednih četiri godine biti – žena. Ljerka Cividini dobila je novo povjerenje građana, koje će uz svoju zamjenicu Marinu Gradišer tek morati opravdati. Inače je dosad bila aktivna gradska vijećnica, a ovog će se puta građanima predstaviti kao nova gradonačelnica. Ovom pobjedom neke nove struje su stigle u Međimurje te je Matija Posavec dodatno učvrstio korijene svoje nove nezavisne liste, nove političke stranke.

Centar Čakovca vapi za obnovom i “ženskom rukom”. Pločnik je već u derutnom stanju, a bijele cerade određenih kafića dodatno nagrđuju centar grada. Nestale su nekadašnje tegle sa cvijećem, a sadržaja je sve manje. Tek je za vidjeti kako će novo vodstvo popraviti sliku užeg centra Čakovca.

Međimurje je dobilo podosta novih načelnika. Tako je u Šenkovcu pobijedio Robert Meglić, u Pribislavcu Matija Ladić, Kotoribi Dejan Friščić, Goričanu Emanuel Sinković, Nedelišću Nikola Novak, Svetom Martinu na Muri Martin Srša, Vratišincu Mihael Grbavec, Donjem Vidovcu Bojana Petrić te u Orehovici Dijana Novak. Vidjet ćemo koliko mlado vodstvo ima elana i volje da svoje sredine učine još boljim i ugodnijim za život.

Ostavi komentar