Za koga se ujutro spremaš dva sata?

Postoje tri jutarnja tipa žena. One koje se dignu iz kreveta dva sata ranije kako bi u miru popile kavu, pospremile krevet, obrisale pod, oprale kosu, besprijekorno se našminkale (to uključuje savršenu crtu tušem), a dan ranije su osmislile cijeli outfit koji je uglavnom pripremljen na vješalici i čeka oblačenje.

Sljedeći je onaj apsolutno suprotan, koji uključuje odgađanje budilice do daljnjeg i računanja u polusnu koliko minuta možeš još prespavati. Zatim kreće panično dizanje iz kreveta i do izražaja dolazi potpuni ženski multitasking. Jednom rukom nanosiš pastu na četkicu, drugom puštaš tuš u kabini da se voda ugrije, trećom (koju nemaš, ali je u toj situaciji nađeš) skidaš spavaćicu. Na putu prema ormaru, viriš kroz prozor i računaš koliko je prehladno ili pretoplo za tu jaknu koju si naumila. Otvaraš ormar i mozak postaje tabula rasa. Niti jedna kombinacija nije dobra, jer ili ti nije za tu suknju, pa razmišljaš je li bolja haljina jer uključuje manje vremena za oblačenje, pa na kraju odustaneš i obučeš ono što ti prvo padne pod ruku. Gledaš na sat, minute prolaze, nemaš vremena za šminkanje, a kamoli kavu. Jednom rukom stavljaš puder, drugom maskaru i već si na izlasku iz kuće.

Da, pretpostavljam da vas se dosta našlo u ovom tipu. Zašto postoje čak tri tipa? Pa, ja sam recimo kombinacija, jer sam godinama usavršila brzinsko spremanje koje uključuje sve navedeno, osim pijenja kave jer mi je ta razina još nepoznanica.

Sve je potaknuto događajem skidanja ekstenzija na trepavicama koje sam ponosno nosila pola godine. Sve to olakšava jutarnje spremanje za 5 do 10 minuta- umiješ se i našminkana si. Drugo, navikneš se na taj konstantno našminkani ‘status’. Dolaskom u redakciju, nitko, ali nitko nije primijetio da više nemam ekstenzije jer, realno, koga briga. Poanta je sljedeća. Žene, budite prirodne, zadovoljne i sretne, jer nitko živ ne gleda imaš li ekstenzije na trepavicama ili ne. Žene se spremaju radi žena, jer rijetko koje muško ima oko za takve detalje, osim fotografa s kojima radim, a iz priloženog od ranije ni oni to ne primjećuju. Naravno, osnovna higijena je važna, ali zato radije ujutro umjesto nerviranja oko odabira savršenog outfita na miru popij kavu/čaj i pojedi doručak.

Ostavi komentar