Nema do friškog Cropekovog bureka u 3 ujutro nakon izlaska

Dok malo porasteš, klubove i boce zamijeniš roštiljanjem i druškanjem s prijateljima u toploj obiteljskoj atmosferi. Dogodi se da od 1100 prijatelja na Facebooku zapravo imaš pet prijatelja plus njihove bolje polovice. Meni se dogodilo da svoje najbliže prijatelje doslovno mogu nabrojiti na prste jedne ruke i to mi se s godinama počelo sve više sviđati. Takvi ljudi su osobe koje o tebi znaju sve i svašta, i pred njima ne moraš paziti jesi li sad smio trepnuti, ili je pomicanje trepavica bilo “preglasno”.

Ugodna je to spoznaja. Za vikend se tijelo opusti, lice oporavi od šminke, kosa je u repu, a noge ne moraju hodati u cipelama na visoku petu. Dogodilo nam se u petak da smo mogli otići na koncert Vesne Pisarović, za koji inače ne bih ni minutu razmislila nego otišla – ali svi smo bili u trenirkama i kolektivno odustali.

Za stolom u pauzi od igranja društvenih igara uvijek krenu razne priče i prisjećanja na našu “mladost”. I dalje smo mi svi mladi i poletni, ali nam izlazak završi u 2 ujutro i oporavljamo se do utorka. Priče krenu od znaš onda kad me zaustavila policija, do da sad popijemo količinu alkohola koju smo mogli prije, svi bismo završili na hitnoj, do iskradanja iz kuće. I onda kreću oni kolektivni zaključci kak naša djeca ne budu ništa mogla jer mi znamo sve fore koje smo isprobali na vlastitoj koži.

I onda krene moja kuma: “Današnja omladina nije kak smo mi bili. Na sestrinom 18. rođendanu doslovno su svi bili na svojim mobitelima i dopisivali se preko stola. Bitno je kak izgledaš na fotografiji koju momentalno objaviš na Instagramu, a njihove nedjelje nisu za prepričavanje događaja od sinoć jer ih, realno, ni nemaju. Došla su druga vremena i neka nova vrsta zabave.”

Imam nekolicinu obiteljskim pubertetlija koji ipak izlaze svaki vikend, pa je sad ova cijela priča relativna. Mislim da još uvijek ima onih koji se znaju dobro zabaviti, iako je i to postalo jako upitno – jer sve ovisi s kim se uspoređuješ. Nama izlazak nije bio dobar ako nismo plesali i kasnije otišli po friški burek u Cropek. Većina vas zna za tajna vrata koja vode u raj svježe pečenog bureka ili pizze u 3 ujutro. Miris ti se ureže u mozak i prati te zauvijek.

Ostavi komentar