Nekadašnje školske ‘’traume’’ danas su simpatične

Ovaj tjedan sam naišla na nevjerojatno puno različitih diskusija vezanih uz djecu, naravno na društvenim mrežama. Prvo sam ušla u komentare (nisam mogla odoljeti) gdje se postavilo pitanje: Kupaju li se vaše djevojčice na moru u toplesu ili u gornjem dijelu kupaćeg kostima? U wau. To bi bio moj jednostavan komentar na ‘’raspravu’’, ali kao što nisam mogla odoljeti da kliknem na komentare, jednostavno moram podijeliti svoje utiske na ovako važnu socijalno-društvenu -obiteljsku tematiku. 

Dakle, cjelokupni zaključak većine mama je bio se djeca (ženska od tri godine) moraju kupati u dvodjelnom badiću, jer bože sačuvaj svih pedofila koji vrebaju djecu po plaži, ali zato te iste mame koje se toliko boje toga, lagodno objave svoju djecu polugolu ili golu na društvenim mrežama. Jer, pedofila ima samo na plaži? 

Drugi legendarni car bio je dječak (svi ste vidjeli) koji je iskreno rekao kako mu je cijeli dan pokvaren, jer mora čekati u gužvi na cesti, a njemu se kaka. Brutalno iskreno dijete koje će se jednom u skoroj budućnosti naći na meti kolega iz razreda koji će iskopati ovaj video. Situacija u kojoj dijete koje krivo ništa, nego je s cijelom Hrvatskom nesvjesno podijelio nešto što se ne govori na glas jer je ‘’nepristojno’’. 

Iako je možda prevelika buka dignuta oko toga, ali sigurna sam da se barem pola Hrvatske poistovjetilo s ovim videom. Ne nužno zato jer im se u tom trenutku kakalo, nego su se nekad u prošlosti našli u situaciji ruganja. Ja sam bila među njima. Danas mi je naravno svejedno i o tome mogu čak i pisati u kolumni, ali kad imaš osam godina ti je strašno. 

Na odmoru prije likovnog (pamtim ko da je bilo jučer) jela sam bombon. Ne onaj fini mekani koji ti se zakeli po zubima, nego onaj od kojih se ljudi lako uguše. Pogodite što se dogodilo. Bombon mi se zaletio i zaustavio u grlu. Nije išlo gore, nije išlo dolje. Mučila sam se par minuta, a nakon toga jedino što sam mogla je ispovraćati se. Ispred cijelog razreda, po klupi. Bilo me toliko sram da sam skoro propala u zemlju. U tom je trenutku bila sramota što sam si spasila život.

Ostavi komentar