Jeste okupirali svoj omiljeni kafić?

Da nam je netko rekao početkom godine da čak dva mjeseca prisilno nećemo popiti kavu u kafiću rekli bi da je to samo fantazija niti viđena u SF filmovima. To je bilo nepredvidivo čak i za nas žene koje vrijeme često volimo imati non stop pod kontrolom pa onda osim kave, imamo isplaniranu svaku sekundu svojeg života. Mi se nekad znamo zezati da smo “bukirani” do kraja godine.

E i tako je onda došla korona. Ona neka bolest iz Kine tamo se stvorila na njihovim tržnicama gdje ima od slona do tarantule, pa su mnogi rekli nema šanse da to dođe do nas. Ne samo da je došlo, nego nas je sve stavilo pod stakleno zvono svojih doma, mnoge natjerala da se malo više podruže s užom obitelji, Instagram tate su zaista trebali provoditi vremena sa svojom djecom. Zamisli čuda.

Nije više bilo idemo na kavu. Što bi se podrazumijevalo idemo u kafić. Nije bilo slavim rođendan, dijete mi se rodilo pa je fešta. Pričest, firma, svadba. Sve odgođeno, a nismo imali ideje do kad. Sve su to bile neke spekulacije. Pa onda da će se vratiti. Pa hoće li temperatura maknuti koronu, i tako to u krug. Mnogi su se morali u sekundi prilagoditi novom načinu šopinga, onog di u par klikova naručiš haljinu koji ćeš prošetati kad i ako se sve vrati u normalu. Ili u novo normalno, zavisno koliko si društvena osoba bio prije svega ovoga.

No većini su kafane bile sol na ranu. Kavu moraš kuhati i piti doma. Lako za one koji su naučeni na tursku, ali ako svaki dan kuhaš ness od vanilije ili kokosa, kilice na vagi samo idu gore. Naravno uz to ide klipić, pa tu pa tam koji kolač, ali to je sad već sasvim druga žalopojka. Ona osnovna je da dva mjeseca nismo mogli na kavu. Do tog blaženog 11. svibnja koji će ostati u zapisan u vremenu. Je li slučajno da su se kafići otvorili baš uoči vikenda i mojeg rođendana? Teško, ali i sretno. Ja sam se naviknula da ne pijem kavu u kafiću, ali sad kad postoji mogućnost lijepo je ponovno pozdraviti konobara i naručiti kavu. S obzirom na to da je grad već od ponedjeljka pun kavopija, očito nam je svima zafalilo da se malo vratimo u normalu, pa makar i onu novu.

Ostavi komentar