22.2 C
Čakovec
Petak, 1 rujna, 2023

Domaćim gostima oduzeta prednost

Vremenske prilike ne idu na ruku u spajanju praznika. Vrijeme je demotivirajuće za odlazak na izlete ili na more. Doduše, sretnici koji imaju svoju vikendicu na moru mogu spavati i tamo spavati jer more nije tako toplo kao prošle godine. Jadranska obala definitivno nije prijateljski raspoložena prema gostima s kontinenta Hrvatske. Ne da ih baš ne žele, nego si građani s prosječnim primanjima ne mogu priuštiti odmor na Jadranu. Štoviše, kad se jedan vlasnik apartmana sažalio nad domaćim gostima i ponudio za naše niže cijene, vatreni susjedi Dalmatinci doslovno su ga napali zbog toga jer su se, kažu, namučili da dignu cijene i tako opelješe strane turiste.

Neće jedan redikul njima rušiti cijene! Istina je da su oni sami sebi srušili rejting. A kad čovjek bolje razmisli, kad se skupi nešto para, bolje tri dana u neki hotel nego sedam dan u goste takvim gazdama u apartman.

Nije to doduše ništa novo. Bilo je u povijesti našeg turizma dvostrukih cjenika za domaće i strane goste i prije hrvatske samostalnosti. Nemalo puta se izdešavalo da ste rezervirali i unaprijed platili hotel, ali bi vas na recepciji dočekao hladan tuš: – Smještaj je prebukiran. Pa bi da vam kao domaćem turistu ponudili neku rupu. Računajući, da kad ste već četiristo-petsto kilometara od doma, umorni i zgužvani od puta, vapite za tušem, pristati na sve, samo da se dokopate tople vode, čiste plahte i plaže.

Sjećam se jedne takve zgode s recepcije hotela u Rapcu, kada su njemački gosti prebukirali moju sobu. A ja sam, jer su oni plaćali ondašnjim markama, trebala kapitulirati. Ali, unatoč umoru nakon puta u “katrici” bez klime, nisam se dala ušutkati. Napravila sam glasni i histerični napad na recepcionare, zahtijevajući uplaćenu uslugu, tim više što sam bila “blagajnik” za dva para u društvu. Para mi je izlazila na uši, jer su nam kao zamjenu za dvije hotelske sobe, bez srama ponudili zajedničku peterokrevetnu sobu, kao u dječjem odmaralištu. Podcjenjivački, kao da je to u redu za domaće goste sa sjevera kontinenta iz nekog sela za koje do tada nisu čuli. Ali su se preračunali, a mi ipak smjestili kako spada.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
610SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE