Čušpajz nadolazećeg ljeta

Svako malo niče nova kamera, pa novi semafor, pa novi ležeći policajac i to u svim dijelovima Međimurja. Možda će uskoro doći i do toga da se više niti 50 kilometara na sat nećemo moći voziti kroz naselje. A sve to zbog onih koji misle da su neke face kada nabiju po gasu i idu te pretjecati preko pune linije ili pak na prijevoju. Zanimljivo će za nekoliko godina vidjeti brojke i hoće li se po tom pitanju što poboljšati. Ili svime ovime samo sebi mažemo oči? Hoće li to zaista podići prometnu kulturu nas vozača? Kao i to dok voziš da ne sjedaš pijan za volan? Ne bi bilo loše kao prvo da se uvede javni prijevoz pa da za svaku sitnicu ne trebaš auto. Ali ne, to državi ne ide baš na korist jer onda ne bi mogli tako zaraditi na građanima. No o tom-potom. Čini se da će još dugi, dugi, ali zaista dugi niz godina proći da se prosvijetlimo i u tom smislu.

I tako dok proljeće buja i polako primiče kraju, brojni političari ponovno su se sjatili u naše zeleno Međimurje. Mora da će ponovno biti uskoro neki izbori. Oni doduše imaju svoje vozače i dok oni dođu u grad vrijedi posebna regulacija prometna pa ih ove brige običnih građana ne zamaraju previše. Osim političara, Ben Fogel, britanski TV voditelj, pisac i pustolov, bio je u posjeti Međimurju. U obilasku je posjetio Žabnik, gdje je  zaplovio u drvenom čamcu rukavcem Mure, zatim PG Geler gdje se uzgaja autohtona pasmina međimurskog konja, a na kraju je posjetio vidikovac Mađerkin breg, poslušao kako sviraju orgulje i isprobao međimurska vina. Lijepa reklama u svijet.

A o ljepoti našeg kraja svjedočili su ovog vikenda i posjetitelji koji su iz drugih krajeva Hrvatske došli na Otvorene podrume u štrigovskom kraju. Prekrasna im je naša priroda, a posebno pogled s Mađerkinog brega. Još da se samo riješi infrastruktura do našeg vidikovca, s obzirom na to da nam ljeto kuca, kao i mnoštvo događaja. Gdje bi nam bio kraj?

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE