Vlada si treba plaću isplatiti u bonovima da spasi Konzum

[layerslider id=”4″]

Nije zakon, ali treba priznati da poruka iz Vlade da police Konzuma prije Uskrsa moraju biti pune zvuči kao uredba sa zakonskom snagom.

Pa ako Vlada doista želi spašavati ne samo Todorićev Agrokor, već i dobavljače koji pune police Konzuma, ima rješenja i za to. Neka barem pola plaće sebi, ministrima i njihovim zamjenicima, kao i saborskim zastupnicima koji su digli ruke za zakon o zaštiti Agrokora, isplate u bonovima Konzuma.

Neka vide kako je to ne dobiti cjelokupnu isplatu plaće u kešu, a osim toga povećat će promet Konzumu i zavrtjeti poslovni ciklus. Ne mogu se praviti da je Todorić postao to što je postao bez asistencije politike, pa neka sada i na taj način pomognu. Tim više što je ostalo otvoreno pitanje što će biti s njegovim vlasništvom nakon sanacije, hoće li se vratiti u firmu, on ili njegovi nasljednici.

Baš bi bilo zanimljivo pratiti premijera, ministre i sabornike gdje će se opskrbiti za blagdane. No, poznavajući naše političare i njihovu sklonost ka zaštiti svojih pulena, prije će uvesti točkice za građane koji će morati po nabavu u Konzum nego sebe žrtvovati. Draži su njima, kao za najvećeg komunizma, posebni magazini za opskrbu povlaštenih.

Nije badava biblijski Mojsije svoje sunarodnjake 40 godina vodio kroz pustinju u obećanu zemlju. Ta bibilijska priča nosi u sebi dublju poruku, da su potrebne geneneracije i generacije da se skine sa sebe stari mentalitet i usadi novi. Ako uzmemo da je našoj državi jedva četvrt stoljeća, koliko je potrebno još gnojnih čireva otvoriti da se pročisti društvo.

Koliko ćemo jama još otvoriti, koliko će kostura iz ormara ispasti da stignemo do dna. Dno koje će označavati početak jednakih šansi, u kojemu će privilegirani biti izuzetak, a ne pravilo.

Povijest nas obično nikada ničemu ne nauči, pa nemam iluziju da se kakav drugi Todorić neće ponoviti. Žilav je ovaj narod. Koga sve nismo sanirali? Banke, brodogradilišta, političke tehnološke viškove kao menadžere sanirali smo u javnim poduzećima. I sve smo izdržali. Sve za domovinu, koju najviše voliš kada ti guli leđa!

Ostavi komentar