Bolje jedeš, bolje si gladan

Vele kad si gladan nisi svoj. Također vele da trebaš imati pet malih obroka na dan. To naravno ne znači pet puta čokolada ili kebab ili pizza. Vele kreni jesti doručak.

Jesam. I to još prošle godine. Nakon skoro 20 godina uvela sam doručak. Za mene je to osobna pobjeda, jer se do onda nisam mogla natjerati da išta jedem ujutro. Od same pomisli mi se okretao želudac. Pa sam onda fino sve to preskočila, desilo se da do popodne zaboravim jesti. Kako je to moguće? Dogodi se. Imaš puno obaveza, a tek popodne krene prava drama.

Dođem doma i krenem tamaniti sve pred sobom. Postanem pravi mali žderator terminator. Tijelo sam iscrpila do maksimuma i onda treba sve to nadoknaditi. Prvo kreće juha, pa glavno jelo, pa desert. Onda bi malo pršuta, pa malo jogurta, pa malo voća. Onda je deset sati navečer, a ja još gladna. Pa bi mogla paštetu od tune i krastavce. Može i jaje. I tako sam fino nakrkala deset kila. Skužila sam to na proljeće kad je trebalo stati u traperice. Ne primijeti se to ako se švercaš s haljinama. Problem su hlače i košulje.

Dugo mi nije bilo jasno što se dogodilo. Na faksu više sam jela, manje sam kila imala. Onda sam shvatila, više nisam vježbala. Dok sam došla s posla selila sam se s kauča do kreveta i obrnuto.

Ne valja ti to Dora, rekao mi je unutarnji glas. Vratila sam se treninzima. Sve je to okej, ispucala se jesam, malo se zategnula, kilice i dalje na istom mjestu. I onda sam malo presložila obroke i život. Krenula sam doručkovati. Prvi dan bila mi je muka. Drugi dan isto. Treći dan također. Četvrti dan probudila sam se gladna. I zamislite čudo, navečer nisam bila toliko gladna! Zna mi se dogoditi da pojedem nešto i navečer kad su rođendani i slično, ali u svakom slučaju napredak je da jedem cijeli dan. Ovo mi je moja transportirana želja i u ovoj godini. Želim ju i vama, ako imate slične probleme.

Ostavi komentar