Bez srama napadaju stare i nemoćne

Nevjerica i strah uvukli su se u brežni dio Međimurja. Sve zbog teškog razbojništva koji se dogodio u noći s ponedjeljka na utorak u mirnom mjestu Orehovčak u Železnoj Gori. Naime, nekoliko zamaskiranih osoba kroz otključana vrata garaže ušlo je u obiteljsku kuću gdje su na spavanju zatekli vlasnika kuće, starije životne dobi. Uz prijetnju ukrali su mu mobitel i novčanik u kojem su se nalazile bankovne kartice, osobni dokumenti i novac. Porazbacali su spavaću sobu i kuhinju te ostavili pravi nered za sobom. Kako slučajno nikoga ne bi starac pozvao u pomoć i ušao im u trag, slomili su ključ u bravi te su prerezali telefonske žice.

Starac se od straha nije usudio usprotiviti im se, te je njihovim zahtjevima udovoljio. Susjedi u blizini također su u šoku, nitko ne vjeruje da se to dogodilo u njihovoj blizini. Do sad nije bilo takvih slučajeva te ovaj događaj poziva sve na dodatnu mjeru opreza. Priznali su da im nije svejedno jer, kako kažu, nikad ne znaš tko će biti sljedeći na redu. Pojedini već razmišljaju o postavljanju kamera oko kuće i na postavljanju dodatne sigurnosne brave, posebice oni koji žive sami u velikim kućama.

Najčešći komentar koji se može čuti ovih dana je kako takvi pojedinci nemaju uopće srama napadati stare i nemoćne ljude, sa skromnim primanjima u mirovini. Uz to, da još nešto dodatno zarade i prežive moraju obavljati dodatne teške radove vezane uz poljoprivredu. Pa kako onda neko ima srca to učiniti, očito oni koji su bez srca. Jedina nada u svemu tome ostaje još da će pravda biti jednog dana zadovoljena, odnosno da policija pronađe krivce i da potom budu na sudu kažnjeni za svoja nedjela. No, s obzirom na naše pravosuđe i činjenicu da ipak živimo u Hrvatskoj, ta iskra nade je zaista mala.

Ostavi komentar