Monika Fumić, nutricionistica iz Medikola: Kojim navikama i namirnicama pomoći jetri?

Monika Fumić medikol

Briga o zdravlju često predstavlja svojevrsno opterećenje, zbog čega se zanemaruje, odgađa i postaje upravo – briga. Najjednostavniji način da prevladamo taj osjećaj je da odlučimo ne čekati „savršeni“ trenutak za uvođenje promjena, već odabrati sadašnji trenutak. Za sve ono što učinimo za svoje zdravlje danas, organizam će nam biti zahvalan sutra. Čak i ako nakon dobrih odluka uslijedi par loših nemojte biti prestrogi prema sebi. Dobra odluka za zdravlje nas uvijek stavlja u prednost i motivira da svaki dan učinimo mali korak prema boljem sutra.

Blagdani često predstavljaju period visokog energetskog unosa i neuravnotežene prehrane uglavnom popraćene nedovoljnom tjelesnom aktivnošću. U tom periodu općenito najradišniji organ je upravo naša jetra. Ona odrađuje sve one procese koji nam pomažu da u organizmu zaostane što je moguće manje „toksičnih“ tvari. Stoga, kada je riječ o detoksikaciji organizma – zapravo govorimo o tome na koji način možemo pomoći našoj jetri, a ujedno obogatiti organizam nutrijentima visoke kakvoće.

Monika Fumić, nutricionistica iz Medikolovog Centra za prevenciju i liječenje debljine Medivia otkrila nam je koje korake svakodnevno moramo uvoditi u našu rutinu kako bismo jetri pomogli u detoksikaciji organizma. Samo 5 zdravih navika učinit će nas zdravijim i poletnijim.

Također, kako piše Monika Fumić iz Medivie, jetri možemo pomoći i namirnicama, a one su nam dostupne i možemo ih nabaviti u svakoj trgovini po vrlo prihvatljivim cijenama.

Savjete nutricionistice iz Medivie možete pročitati u posebnom prilogu Međimurskih novina Detoksiciraj se prirodno koji je izašao danas.

Osim toga, saznajte i koji su kako mršaviti ležeći, kojim se tretmanima riješiti masnih naslaga i opuštene kože, što je to Dry Needling, koji su biljni pripravci najbolje za zdravlje te gdje u Čakovcu pojesti zdravi gablec.

Čitamo se samo u Međimurskim novinama!

Ostavi komentar