Zoran Milanović na Pantovčaku prisegnuo za novog predsjednika Republike Hrvatske

Zoran Milanović
18.02.2020., Zagreb - Svečana ceremonija inauguracije izabranog predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića Photo: Damir Sencar/HINA/POOL/PIXSELL

Zoran Milanović na Pantovčaku je prisegnuo za novog predsjednika Republike Hrvatske, a na dužnost stupa sutra,piše večernji.hr.

– Zahvala onima koji su ovaj posao i dužnost obnašali prije mene, predsjedniku Tuđmanu kojeg nisam poznavao, predsjedniku Josipoviću, Mesiću i gospođi Grabar-Kitarović koji su dali maksimum od sebe, svatko na svoj način, ali sam uvjeren s jednim zajedničkim nazivnikom, a to je dobra vjera – počeo je svoj govor Zoran Milanović.

– Jedan od po mom mišljenju vodećih mislilaca današnjice ovih je dana rekao da se budućnost može osigurati tako da se istinu sačuva neovisnom o željama većine birača kao i želju većine birača neovisnom od istine. Izbori nisu metoda za pronalaženje istine i apsolutne istine. Oni su metoda za postizanje kompromisa između brojinih želja različitih ljudi – rekao je Milanović.

– Dame i gospodo, molim vas zrno razumijevanja za svoje buduće greške, bit će ih. Jer te greške nikada neće biti namjerne, s namjerom da nekoga povrijede ili ponize, nikada nisu niti bile. Uložit ću sve što znam da ih tog zrna povjerenja izraste mandat od koristi svim njezinim građanima. Pritom ne pristajem na to da je greška kada se razilazimo u mišljenjima i stavovima – nastavio je.

 

Ostavi komentar