Želite prodati auto? Evo kad je najbolje vrijeme za to

Ilustracija, Foto: Pixabay

Na Njuškalu je trenutno oglašeno 66 različitih marki te 818 različitih modela osobnih automobila, čija je prosječna starost devet godina, a prosječna prijeđena kilometraža 178 tisuća, objavili su danas iz najvećeg internetskog oglasnika u Hrvatskoj navodeći kako su rujan, listopad i studeni najbolje razdoblje za prodaju limenog ljubimca.

Samo u kolovozu predano je gotovo 16 tisuća novih oglasa osobnih automobila na prodaju, a ponuda auta na Njuškalu raste iz dana u dan. I posjećenost je u kolovozu na kategoriju Auto moto bila 9 posto veća u odnosu na isti mjesec prošle godine.

U kolovozu je na navedenoj kategoriji zabilježeno gotovo 30 milijuna detaljnih pregleda oglasa, što je u odnosu na prošlogodišnji kolovoz više za 8 posto. Najposjećenije marke automobila u lipnju su bile BMW, Volkswagen, Audi i Renault.

Što se same prodaje tiče, u kolovozu su najprodavaniji modeli bili Renault Clio, Volkswagen Polo, Opel Corsa te Volkswagen Golf. Nadolazeći period je, prema analizi oglasa osobnih automobila označenih kao prodani, najplodonosniji za prodaju limenog ljubimca.

78% oglašenih automobila su dizeli, a prema obliku karoserije najviše je limuzinskih i hatchback izvedbi (ukupno gotovo 60 posto svih oglašenih automobila).

U nastavku je prikaz 10 najprodavaniji modela osobnih automobila na Njuškalu u prošlom mjesecu. Model koji ima najveću prosječnu traženu cijenu je Volkswagen Golf VII, čija je prosječna tražena cijena 86 tisuća kuna. Pogledamo li prosječnu prijeđenu kilometražu, na prvom mjestu je Volkswagen Passat s prosječno prijeđenih 209 tisuća kilometara.

Analizirano je i kretanje traženih cijena dizelskih modela Renault Clio, VW Polo i Ford Fiesta u ovisnosti o godini proizvodnje. Od navedena tri modela, najveću traženu cijenu ima Volkswagen Polo, 17 posto veću od ostala dva modela.

Prosječna cijena Volkswagen Pola starog 5 godina iznosi 58 tisuća kuna, dok su Clio i Fiesta za oko 3 tisuće kuna povoljniji. Polo postiže najveću traženu cijenu od modela starih 15 godina, pa je tako prosječna tražena cijena Pola iz 2004. godine 23 tisuće kuna, dok je Ford Fiesta povoljnija za oko 4 i pol tisuće kuna, a Renault Clio za oko 9 tisuća kuna.

Ostavi komentar