9 C
Čakovec
Subota, 1 travnja, 2023

Zdravko Habuš našao se među dobitnici Zlatne repe 2023.

U kategoriji do deset hektara nagrađeni su Mekiš d.o.o. Podravske Sesvete, OPG Renata Petrinec iz Ćelija, PG Habuš Zdravko iz Preloga, dok su najuspješnijim proizvođačima slatkog korjena u kategoriji od 10 do 20 hektara nagrađeni Medić Borislav PO Medić, OPG Nikola Bura i OPG Knežević Adelita.

U Županji je održana svečana dodjela priznanja “Zlatna repa”, koja se već tradicionalno dodjeljuje proizvođačima slatkog korijena, u različitim kategorijama, s obzirom na veličinu poljoprivrednih gospodarstava, stoji na službenoj stranici ministarstva poljoprivrede

Proizvođačima šećerne repe koji su ostvarili najbolji prinos (t/ha) i najbolju digestiju te dugogodišnjim poslovnim partnerima, priznanja su uručili ministrica poljoprivrede Marija Vučković i predsjednik Uprave Hrvatske industrije šećera (HIŠ) Željko Zadro.

Dobitnici Zlatne repe

U kategoriji do deset hektara nagrađeni su Mekiš d.o.o. Podravske Sesvete, OPG Renata Petrinec iz Ćelija, PG Habuš Zdravko iz Preloga, dok su najuspješnijim proizvođačima slatkog korjena u kategoriji od 10 do 20 hektara nagrađeni Medić Borislav PO Medić, OPG Nikola Bura i OPG Knežević Adelita. U kategoriji od 20 do 50 hektara nagrađeni su OPG Marin Bešlić i PZ Jankovci, a od 50 do 100 hektara Poljoprivredno dobro d.o.o. iz Gradine i Arator d.o.o. iz Lovasa. Dobitnici “Zlatne repe” u kategoriji od 100 do 500 hektara su Hana Vuka d.o.o. iz Budimaca te Anabella d.o.o. iz Duboševice.

Za proizvodnju repe na površini većoj od 500 i više hektara to su PIK Vinkovci Plus d.o.o. iz Vinkovaca i Vupik Plus d.o.o. iz Vukovara, a za 1000 i više hektara Belje Plus d.o.o. iz Darde i Novi Agrar d.o.o. iz Osijeka. Kao najbolji mladi proizvođač šećerne repe nagrađen je OPG Nikola Papac iz Gradišta.

Inozemni dobitnici priznanja Zlatna repa za 2022. godinu su UTOD-AGRO KFT iz Mađarske i ZK Kristal iz Slovenije. Za poslovnu suradnju nagrađeni su PSVZ Agrovladislavci i Inspecto d.o.o. za kontrolu kakvoće robe.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,087FanoviLajkaj
619SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE