Zbog velikog interesa Češka uvodi nove linije za Hrvatsku

vlakić
Ilustracija

Brzina kojom se u Češkoj prodaju autobusne karte i karte za vlak za popularna odredišta u Hrvatskoj svjedoči velikom interesu Čeha za dolazak na našu obalu, prenosi večernji.hr tamošnje medije. Neki termini su već potpuno rasprodani zbog čega je privatna češka željeznica RegioJet najavila da će od idućeg tjedna uvesti dodatne linije iz Praga za Rijeku.

Ta tvrtka počela je s prodajom karata za Rijeku jučer oko 18 sati, a već prvu večer prodano je nekoliko tisuća karata.

– Oko 4000 karata prodano je u četvrtak navečer. Možemo reći da je ovo najveća potražnja za nekim odredištem u povijesti našeg sustava za rezerviranje, kazao je Aleš Ondruj, glasnogovornik te tvrtke dodajući da su još tisuće karata prodane i u petak.

– Tijekom sljedećeg tjedna pozabavit ćemo se mogućim uvođenjem novih linija. Ako potražnja bude i dalje tako velika, velika je vjerojatnost za uvođenjem tih linija. Dogovorili smo se s našim partnerima u inozemstvu tako da i oni budu spremni na to, dodao je Ondruj.

Cijene karata za vlak kreću se od oko 170 kuna naviše, a od 18. lipnja s prijevozom kreću i autobusne linije Flixbusa koji je također s prodajom počeo već ovaj tjedan. Glasnogovornica češke zrakoplovne kompanije Smartwings također je kazala kako od 25. lipnja očekuju češće letove prema Hrvatskoj.

Ostavi komentar