Vojni helikoper pao u more kod Zlarina, traži se posada

vojni helikopter
Transportni helikopter HRZ-a uključio se u potragu za Kiowa Warriorom koji se srušio u more kod Zlarina. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Kod Zlarina je oko 11 sati u more pao vojni helikopter, javila je policija, a objavio Večernji list. MORH je potvrdio kako je riječ o padu vojnog helikoptera Kiowa OH-58 D tijekom trenažnog leta koji je započeo u 10.30 sati. – Poduzete su sve mjere i radnje u cilju pronalaska i spašavanja posade – dodaje se iz MORH-a.

Prema neslužbenim informacijama, pronađeno je tijelo jedne osobe i navodno je izvučeno na obalu. U Operativnom dežurstvu policije Policijske uprave u 11:06 zaprimljena dojava da je između Zablaća i Zlarina u more pao helikopter – objavila je ranije policija te dodala: – Odmah po dojavi na mjesto događaja upućena su dva broda Postaje pomorske policije uz policijske službenike ostalih policijskih postaja, a o ovom događaju obaviještene su i sve druge službe, Lučka kapetanija, hitna služba, vatrogasci i sve druge nadležne službe. Nakon dolaska na mjesto događaja o svim poduzetim mjerama i radnjama blagovremeno ćemo obavijestiti javnost.

Očekuje se i priopćenje od MORH-a o cijelom nesretnom događaju u kojem po svemu sudeći ima i poginulih.

Ostavi komentar